BioTope project zoekt investeerders voor woonunit voor vluchtelingen

De kans is groot dat je de voorbije maanden al iets hebt horen waaien over het cohousingproject BioTope uit Gent. Een cohousing met plaats voor 19 gezinnen, woonklaar tegen begin 2021. In BioTope komen grote en kleine gezinnen wonen, jonge en iets minder jonge. Heel verschillende mensen, met een grote gemeenschappelijke deler: de droom om van BioTope een bijzondere woonplek te maken waar mensen van alle slag zich écht thuis voelen.

Al van bij de start van het project in 2015 willen de toekomstige BioTope bewoners de woongroep openstellen voor mensen die een duwtje in de rug nodig hebben. Daarom reserveren zij één woonunit voor een vluchtelingengezin met kinderenAls eerste cohousingproject in Gent. Je hoort er meer over in > deze reportage op AVS.

BioTope sloot zich aan bij wooncoop om de vluchtelingenunit te realiseren. Het coöperatieve model van wooncoop maakt het mogelijk om met enerzijds aandelen van de bewoners en de achterban en anderzijds een banklening de financiering van de vluchtelingenwoning helemaal rond te krijgen. Er is nog €100.000 nodig om het project van de grond te krijgen. De BioTope gaat op zoek naar mensen die 10 jaar lang renteloos een geldsom willen geven aan wooncoop. Na die periode kan je je geld terugkrijgen of genieten van een beoogd dividend van 2%. Hierdoor kunnen we een haalbare huurprijs voor het gezin mogelijk maken.

Maak het waar!
Zet je mee je schouders onder dit project? Klik dan door naar aandelen.wooncoop.be/biotope en schrijf je in voor wooncoop aandelen!

Interesse gewekt, maar nog een vraag?
Bel of mail ons gerust.

Achtergrondinformatie
biotopecohousing.be