Tuinen delen zit in de lift. Ook Vlaanderen ziet de meerwaarde, daarom geven de centrumsteden vanaf 1 mei 500 euro subsidie per m² op wat je aankoopt en als gedeelde tuin zal gebruiken. Was het maar waar … Dit is helaas een april mop.

wooncoop motiveert het delen van ruimtes en functies in haar woonprojecten. Delen is zowel ecologische, sociaal als economisch een meerwaarde. Waarom niet de gedeelde tuin meer motiveren? Van kleine stadstuintjes, waarbij de ommuring vaak alle zon wegneemt, grote groene binnen zones maken. Of binnen gebieden, die volgebouwd staan met garageboxen, omvormen tot een volkstuin onderhouden door de buurt. Sloop dus die muren. Weg met de omheining! Deel een zwembad, trampoline, speeltuin, grasmaaier, moestuin, … in plaats van elk verknocht te hangen aan eigen objecten en vierkante meters. Van delen word je gelukkiger.

& geslaagde voorbeelden bestaan!

FOTO: GUY PUTTEMANS
uit artikel: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190422_04343972
Heb je een vraag?