Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DE WOONGENOTEN EN WOONCOOP

30 maart 2021 @ 19:30 21:00

Dit evenement wordt georganiseerd door IGEAN.

wooncoop ‘Huren bij jezelf’
& De woongenoten ‘betaalbaar wonen voor kwetsbare groepen’

Huur je een woning en wens je op termijn een eigen woning te werven?
Heb je al gehoord van de mogelijkheid om te huren bij jezelf?

wooncoop is een nieuw concept op de woonmarkt die een nieuwe manier van wonen voorstelt. Naast kopen en traditioneel huren, bieden zij een derde mogelijkheid: huren bij jezelf.
Op deze manier wenst de coöperatie in te gaan tegen de torenhoge prijzen op de woningmarkt en willen ze ervoor zorgen dat kwalitatief en duurzaam wonen betaalbaar wordt voor iedereen.

wooncoop is een coöperatie die bouwgronden en renovatiepanden koopt en de woningen verhuurt. Alle huurders zijn aandeelhouder en mede-eigenaar van de coöperatie, waardoor elke huurder een inhoudelijke en juridische betrokkenheid heeft.
Zo ben je als huurder ook een stukje eigenaar, zonder de zorgen van het onderhoud van de woonunit en de gemeenschappelijke ruimtes.

Iedereen is welkom als huurder in een wooncoop project. In het algemeen richt wooncoop zich op mensen die een eigen woning willen huren en ruimtes willen delen.

De woongenoten ‘betaalbaar wonen voor kwetsbare groepen’
De Woongenoten zijn een groep geëngageerde burgers die beleggen in betaalbare en kwaliteitsvolle woningen voor kwetsbare groepen.
In de Zuidrand willen zij iets concreet doen aan het tekort aan woningen voor kwetsbare inwoners. Daarom zoeken ze geschikte woningen en ethische investeerders, om zo – na opknap en isolatie – betaalbaar te verhuren aan welzijnsorganisaties, die ze op hun beurt verhuren aan hun doelpubliek. wooncoop heeft de juiste ervaring in huis om ‘De Woongenoten’ administratief en juridisch te ondersteunen.

Op dinsdag 30 maart 2021 om 19.30u organiseert IGEAN in samenwerking met de gemeente een digitale infoavond.


Gelieve je in te schrijven via: www.igean.be/infoavondwooncoop
Na inschrijving ontvang je een link om deel te nemen.