Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

INFOSESSIE – COÖPERATIEF WONEN VOOR PERSONEN MET ZORG EN WELZIJN

3 december 2020 @ 14:30 - 16:00

gratis

wooncoop kreeg de onderzoeksopdracht van de provincie Oost-Vlaanderen om na te gaan of het coöperatief woonmodel een antwoord kan bieden op de woonnood van specifieke doelgroepen, in bijzonder zij die terugvallen op begeleidingsdiensten. Het werd een heus draaiboek “COÖPERATIEF WONEN IN SAMENWERKING MET BEWONERSBEGELEIDING”, een leidraad die we graag aan alle betrokkenen presenteren. Coöperatief wonen is immers een toekomstgericht woonmodel voor iedereen.

Sinds de invoering van de persoonsvolgende financiering hebben veel begeleidingsdiensten keuzes moeten maken aangaande huisvesting van hun cliënten. Het opzet van deze operatie is dat zorg en wonen gescheiden worden, waardoor de cliënt voor beide facetten beroep kan doen op verschillende aanbieders. Dit maakt het voor organisaties die beiden aanbieden, niet zo eenvoudig. Het draaiboek licht de krijtlijnen toe van de coöperatieve aanpak en toont aan in welke mate begeleidingsdiensten hiermee aan de slag kunnen. Enerzijds voor de nieuwe vragen die ze krijgen, anderzijds om het beheer van hun eigen huisvesting anders aan te pakken.

Gedurende anderhalf uur durende infosessies willen we met geïnteresseerden in dialoog gaan. Het draaiboek vormt hierbij de aanzet tot een verkenning naar prille initiatieven of grootse plannen. We zijn er ons van bewust dat elke situatie anders is en het vermoedelijk maatwerk wordt. Deze aanpak kunnen we in een volgende stap bespreken.

Vandaag willen we op een bevattelijke wijze het model toelichten en in dialoog gaan met verantwoordelijke (en gebruikers) uit diverse organisaties uit de ruime sector welzijn en zorg.

Het draaiboek kwam tot stand in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg. 

Schrijf je hier in.

Bewoners van De Binnenwereld in Adegem.

 

 

Gegevens

Datum:
3 december 2020
Tijd:
14:30 - 16:00
Kosten:
gratis

Locatie