MISSIE

Goed wonen betaalbaar maken voor een breed publiek, dat is de missie van wooncoop. In de coöperatie realiseren huurders-aandeelhouders en externe investeerders samen betaalbare en kwalitatieve huurwoningen in een stedelijke context. Wooncoop koopt bouwgronden en renovatiepanden, maakt de huizen klaar voor verhuur, onderhoudt ze en neemt de verhuur op zich. Dat betekent een hele zorg minder voor de bewoners, en de garantie op een goed onderhouden en duurzame woonst.

‘Goed wonen’ is voor wooncoop geen hol begrip. Doordat elke huurder aandeelhouder is, is er een gezonde relatie tussen huurder en eigenaar en krijgt de huurder zeggenschap in het beleid van de coöperatie. Vertegenwoordigers van de bewoners zetelen in de raad van bestuur en tussentijds overleg met de bewonersgroepen houdt de vinger aan de pols. Daarnaast betekent ‘goed wonen’ ook woonzekerheid: het recht om levenslang te wonen of om vlot te verhuizen, want flexibiliteit is net zo essentieel. Wooncoop richt zich op een stedelijke omgeving, waar alle nodige voorzieningen om goed te wonen reeds aanwezig zijn.

Wooncoop richt zich op mensen die een eigen woning willen huren én graag ruimtes willen delen. Denk bij die gemeenschappelijke ruimtes bijvoorbeeld aan een wasplaats, atelier, bergruimte, tuin of bureau. De coöperatie wil een gevarieerd publiek aantrekken, zowel wat leeftijd als wat gezinssamenstelling betreft, door een grote variatie aan woonunits aan te bieden. De coöperatie besteedt extra aandacht aan groepen die op de klassieke woningmarkt al te vaak door de mazen van het net glippen, maar ook niet op de sociale woningmarkt terechtkunnen. Singles of eenoudergezinnen bijvoorbeeld. Altijd staat een gezonde balans tussen privacy en sociale interactie centraal.