Moos Herk

Fase
Aankoop

Aantal units
30

Gezocht
Grond
Bewoners
Investeerders (via belofte)

REGIO: Hasselt (Moos Herk)

Voor dit project in Hasselt kochten we in de Vorststraat een groot pand op vraag van 6 coöperanten. In totaal gaat dit over een oppervlakte van 9.000 m² waar er 30 woonunits voor co-housing  zullen zijn. 

De vergunning voor dit pand zal medio 2021 in orde zijn. We zijn nog op zoek naar een architect voor dit project en ook bewoners mogen zich aanmelden.

Wonen in dit project?

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed. 
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om hier te wonen? Laat het weten aan info@wooncoop.be.

Investeren in dit project? 

We zijn momenteel op zoek naar kapitaal voor de voorstudie. Door te investeren in projecten als de Vorststraat in Hasselt steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken. 

Zelf een project starten?
Zelf een cohousing-project zoals de Moos Herk in Hasselt starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op met info@wooncoop.be.