Header afbeelding
Adegem (Maldegem), Oost-Vlaanderen
Inclusief project, 6 units
Bewoners, Publieke investeerders, Achterban investeerders
Bewoond

Coöperatief en inclusief wonen

wooncoop biedt ook een duurzame woonoplossing aan mensen met een beperking die zelfstandig willen wonen met ondersteuning van een zorgorganisatie. In Adegem, een deelgemeente van Maldegem, ging ons eerste zorgproject van start. “De Binnenwereld”. Een groep enthousiaste bewoners en hun achterban hebben wooncoop en De Vierklaver vzw onder de arm genomen om samen een unieke woonplek te creëren. Ingebed in de buurt, gedragen door veel mensen. De woonst is bewoond sinds september 2019.

wonen in de binnenwereld

Met dit project biedt wooncoop aan mensen met een beperking die zelfstandig willen wonen een duurzame woonoplossing. Samen met zorgorganisatie De Vierklaver vzw is we een unieke woonplek gecreëerd. De bewoners en hun achterban maken zelf dit woonproject mee mogelijk. Naast 6 afzonderlijke woonunits heeft dit project ook een mooie, grote tuin en veel gemeenschappelijke ruimte, zoals een grote keuken en eetkamer. Het is de thuis van een fijne community van bewoners, vrijwilligers en hun achterban.
Extra bij dit project is de professionele zorg van De Vierklaver. Alle bewoners financieren samen een wooncoach die gedurende enkele uren per dag begeleiding geeft aan de groep. Heb je hier vragen over? Dan kan je De Vierklaver contacteren

VRIJWILLIGER WORDEN

Wil je participeren om van dit unieke project een succes te maken? Wil je ook genieten van de warme vriendschap die in dit huis zal te vinden zijn? Dan kan je actief je steentje bijdragen. Een bezoekje brengen, helpen met boodschappen doen, aanwezig zijn, samen met de bewoners de tuin onderhouden, voor de dieren zorgen, een moestuin aanleggen… noem maar op, ook jij kan het verschil maken.

De Vierklaver beschermt en helpt jou om een goede vrijwilliger te zijn.

Schrijf je hier in als vrijwilliger.

Hoe je ons kan vinden

"Als persoon met een beperking behoud je je autonomie in zorg- en dagbesteding. De Vierklaver voorziet in een professionele wooncoach om je te helpen bij het samenwonen in dit project."
De Vierklaver vzw

INVESTEREN IN DIT PROJECT?

Wonen op een warme en solidaire manier, dat willen we toch allemaal. Iedereen droomt wel eens van zijn ideale woonplek. Ook mensen met een beperking. Niet in een afgelegen instelling maar midden in het dorp, met alle nuttige voorzieningen binnen handbereik. Gesteund en geborgen door een warme buurt.

Door te investeren in De Binnenwereld geef je mensen met een beperking mee de kans om zelfstandig te wonen, in een warme omgeving.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.

Word coöperatief investeerder

Wil je je spaargeld inzetten om dit project mee mogelijk te maken en er zelf ook een mooi rendement uit te halen?

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.