DE BINNENWERELD

Fase
Bewoond

Oplevering
2020

Aantal units
6

Gezocht
Investeerders
Bewoners

Extra info
Zorgproject

Regio: Maldegem, Adegem
Coöperatief en inclusief wonen

wooncoop wil ook een duurzame woonoplossing bieden aan mensen met een beperking die zelfstandig willen wonen met ondersteuning van een zorgorganisatie. In Adegem, een deelgemeente van Maldegem, werken we aan ons eerste project in die zin. “De Binnenwereld”. Een groep enthousiaste bewoners en hun achterban hebben wooncoop en De Vierklaver vzw onder de arm genomen om samen een unieke woonplek te creëren. Ingebed in de buurt, gedragen door veel mensen. De woonst is klaar vanaf september 2019.

BESCHRIJVING PROJECT

Met dit project wil wooncoop aan mensen met een beperking die zelfstandig willen wonen een duurzame woonoplossing bieden. Samen met zorgorganisatie De Vierklaver vzw willen we een unieke woonplek creëren. De toekomstige bewoners en hun achterban maken zelf dit woonproject mee mogelijk. Naast 7 afzonderlijke woonunits heeft dit project ook een mooie, grote tuin en veel gemeenschappelijke ruimte, zoals een grote keuken en eetkamer. Het doel is om hier een fijne community op te richten, van bewoners, vrijwilligers en hun achterban. Door bijeenkomsten en goede afspraken proberen we dit te bereiken.
Extra bij dit project is de professionele zorg van De Vierklaver. Alle bewoners financieren samen een wooncoach die gedurende enkele uren per dag begeleiding geeft aan de groep. Heb je hier vragen over? Dan kan je De Vierklaver contacteren.

Wil jij je graag als vrijwilliger inzetten voor de bewoners van dit project? Dan kan je je hier aanmelden.

WONEN IN DIT PROJECT?

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.

2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.

3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed.

4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om hier te wonen? Laat het weten aan jeroen@wooncoop.be .

INVESTEREN IN DIT PROJECT?

Wonen op een warme en solidaire manier, dat willen we toch allemaal. Iedereen droomt wel eens van zijn ideale woonplek. Ook mensen met een beperking. Niet in een afgelegen instelling maar midden in het dorp, met alle nuttige voorzieningen binnen handbereik. Gesteund en geborgen door een warme buurt.

Door te investeren in De Binnenwereld geef je mensen met een beperking mee de kans om zelfstandig te wonen, in een warme omgeving.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.

VRIJWILLIGER WORDEN

Wil je participeren om van dit unieke project een succes te maken? Wil je ook genieten van de warme vriendschap die in dit huis zal te vinden zijn? Dan kan je actief je steentje bijdragen. Een bezoekje brengen, helpen met boodschappen doen, aanwezig zijn, samen met de bewoners de tuin onderhouden, voor de dieren zorgen, een moestuin aanleggen… noem maar op, ook jij kan het verschil maken.

De Vierklaver beschermt en helpt jou om een goede vrijwilliger te zijn.

Schrijf je hier in als vrijwilliger.

ZELF EEN PROJECT STARTEN?

Zelf een project rond inclusief wonen zoals De Binnenwereld starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op met jeroen@wooncoop.be