Header afbeelding

Voormalige drukkerij

Het pand werd aangekocht door wooncoop in 2017. De voormalige drukkerij grenst aan zowel de Warnefordstraat als de Land van Waaslaan. Oorspronkelijk zijn dit meerdere panden: aan de Warnefordstraat gaat het om een herenhuis met 3 ruime slaapkamers en een mini-appartement op de zolderverdieping. Aan de Land van Waaslaan gaat het om een atelier met daarboven een loft-appartement. wooncoop kan na de renovatie hier woonunits aanbieden met plek voor 15 cohousers waarbij het herenhuis een grote deelwoning wordt en in de voormalige drukkerij plek wordt omgebouwd tot appartementen, studio’s en gedeelde ruimtes. 

Sinds begin 2018 en tot het begin van de renovatie wordt het pand verhuurd aan samenhuizers die hun creativiteit kunnen botvieren in het gedeelde atelier. Een grondig renovatie en uitbreiding is gepland voor eind 2021. Na verbouwing zal het pand geschikt zijn voor een mix van samenhuizers, éénoudergezinnen en singles.

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.

Word coöperatief investeerder

Wil je je spaargeld inzetten om dit project mee mogelijk te maken en er zelf ook een mooi rendement uit te halen?