De Drukkerij

Fase
Ontwerp

Oplevering
2023

Aantal units
15

Gezocht
Investeerders

REGIO: GENT

Het pand werd aangekocht door wooncoop in 2017. De voormalige drukkerij grenst aan zowel de Warnefordstraat als de Land van Waaslaan. Oorspronkelijk waren dit meerdere panden: aan de Warnefordstraat gaat het om een herenhuis met 3 ruime slaapkamers en een mini-appartement op de zol-derverdieping. Aan de Land van Waaslaan gaat het om een atelier met daarboven een loft-appartement. wooncoop kan na de renovatie hier woonunits aanbieden met plek voor 15 cohousers. 

Een grondig renovatie en uitbreiding is gepland voor begin 2021. Sinds begin 2018 en tot het begin van de renovatie wordt het pand verhuurd aan samenhuizers die hun creativiteit kunnen botvieren in het gedeelde atelier. Na verbouwing zal het pand geschikt zijn voor een mix van samenhuizers, éénoudergezinnen en singles.

Wonen in dit project? 

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed. 
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om hier te wonen? Laat het weten aan chiara@wooncoop.be


Investeren in dit project? 

Door te investeren in de Warnefordstraat – Land van Waaslaan steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken. 

Zelf een project starten?

Zelf een cohousing-project zoals Warnefordstraat – Land van Waaslaan starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem dan contact op met Gerbrand@wooncoop.be