Header afbeelding

Investeer in Gent

De Drukkerij is 1 van de eerste gebouwen die aangekocht werd door wooncoop in 2017. Er waren direct grootse plannen, echter, er kwamen enorm veel uitdagen op ons pad vooraleer we een omgevingsvergunning konden bemachtigen.

Nu, 2022 hebben we die vergunning binnen en kunnen we starten aan de transformatie van dit fantastische gebouw tot een waar collectief wooncomplex. Eind 2022 zullen bewoners gezocht worden, en ondertussen kan je al investeren in De Drukkerij!

Voor de verwezenlijking is Havana architecten onze partner.

De Drukkerij wooncoop Gent Land Van Waaslaan Warnefordstraatlvw_achter-768x512
Langs de Land van Waaslaan krijgt de cohousing twee extra bouwlagen.
de drukkerij

Tijdslijn De DRUKKERIJ

wooncoop tijdslijn Gent LVW De Drukkerij globale tijdlijn visual 20220512

de drukkerij Transformatie

De voormalige drukkerij grenst aan zowel de Warnefordstraat als de Land van Waaslaan. Oorspronkelijk waren dit meerdere panden: Een herenhuis en een Drukkerij. Na de renovatie zal wooncoop hier woonunits aanbieden met plek voor 15 cohousers. Het herenhuis wordt een grote deelwoning en de voormalige drukkerij wordt omgebouwd tot appartementen, studio’s en gedeelde ruimtes. 

De grondig transformatie en uitbreiding is gepland voor 2023. De zoektocht naar bewoners wordt gestart van zodra wij de juiste prijzen en instapvoorwaarden kennen (eind 2022).

Laat vandaag al jouw contactgegevens achter zodat we je op de hoogte houden. Coöperanten worden als eerste geïnformeerd!

De Drukkerij wooncoop Gent Land Van Waaslaan Warnefordstraatlvw_achter-768x512
De andere kant van de Drukkerij: Warnefordstraat.

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.

Word coöperatief investeerder

Wil je je spaargeld inzetten om dit project mee mogelijk te maken en er zelf ook een mooi rendement uit te halen?