Header afbeelding
Gent, Oost-Vlaanderen
Vluchtelingen woning, 1 units
Publieke investeerders
Bewoond
Buurtgroep De Volle Aflaat

betaalbare huurwoning voor een vluchtelingengezin

De Volle Aflaat is een Gentse buurtgroep die samen met wooncoop investeert in een betaalbare huurwoning voor een vluchtelingengezin. Erkende vluchtelingen lopen tegen veel problemen aan bij het zoeken naar een woning: ze hebben vaak niet de nodige middelen, het aanbod is te klein, de tijd om naar een woning te zoeken is beperkt,…De buurtgroep verzamelde kapitaal bij meer dan 130 aandeelhouders voor de financiering van de woning.

wooncoop kocht een eerste huis in Sint-Amandsberg. Na een opfrissing wordt de woning nu bewoond door een gezin van erkende vluchtelingen. De buurtgroep helpt de nieuwe bewoners hun weg te vinden in de buurt. 

Alles over dit project:
Alles over een betaalbare woning voor vluchtelingen?

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.