DE VOLLE AFLAAT

Gezocht
aandeelhouders

Extra info
Project voor vluchtelingengezin

 

Regio: Sint-Amandsberg, Gent

Beschrijving project

De Volle Aflaat is een Gentse buurtgroep die samen met wooncoop investeert in een betaalbare huurwoning voor een vluchtelingengezin. Erkende vluchtelingen lopen tegen veel problemen aan bij het zoeken naar een woning: ze hebben vaak niet de nodige middelen, het aanbod is te klein, de tijd om naar een woning te zoeken is beperkt,...De buurtgroep verzamelt kapitaal. Met het verzamelde startkapitaal ging De Volle Aflaat samen met wooncoop op zoek naar een (te renoveren) woning of appartement in Sint-Amandsberg, rond het Heilig Hart.

Dat pand is intussen gevonden. De zoektocht naar bijkomende investeerders is gestart. Na enkele opfrissingswerken kan de woning bewoond worden vanaf februari. De Volle Aflaat speelt ook daarna nog een actieve rol door de nieuwe buurtbewoners welkom te heten en ze wegwijs te maken.

Met 5 online infosessies brachten we kandidaat-investeerders op de hoogte van het project. De voorlopig laatste infosessie vond plaats op 3 december.

Meer informatie over het project en de buurtgroep kan je vinden op hun Facebookpagina. Je kan ook mailen naar devolleaflaat@gmail.com

Investeren in dit project?

Meer dan 120 buren en sympathisanten kochten aandelen voor dit project. De beoogde som van 190.000 werd opehaald op enkele weken tijd. We zijn alle aandeelhouders erg dankbaar om de realisatie van een betaalbare woonst mee mogelijk te maken. De verkoop van aandelen voor dit project is nu afgesloten.

Wie mee wil denken en werken voor een mogelijk vervolg, kan zich bekend maken via dit formulier.

Het huis is gekocht en daags nadien is de klusploeg er al in gevlogen. Meer dan 10 buren slaan de handen in elkaar om het huis op te frissen de komende weken.

 

Zelf een project starten?

Zelf een wooncoop-project zoals De Volle Aflaat starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op met info@wooncoop.be