Header afbeelding

Geëngageerde burgers investeren tvv kwetsbare groepen

De Woongenoten zijn een groep geëngageerde burgers die ethisch beleggen in betaalbare en kwaliteitsvolle woningen voor kwetsbare groepen. Gezinnen met een laag inkomen, zoals vluchtelingengezinnen, zijn hier de doelgroep. wooncoop is in dit project vooral een administratieve en juridische partner. Via ons kan je aandelen kopen om deze organisatie mee te ondersteunen. Voor de verhuur van de panden doen de Woongenoten beroep op andere organisaties met het juiste netwerk. Zelf wonen in deze panden kan dus niet, maar ethische investeerders zijn meer dan welkom!
Meer informatie over de werking van De Woongenoten vind je op deze pagina.

Investeren in dit project?

Vind jij ook dat duurzaam wonen toegankelijk moet zijn voor iedereen, ook de meest kwetsbaren? Investeer dan in ‘De Woongenoten’.  

  • Om de huurprijs voor de bewoners zo laag mogelijk te houden, wordt er op het aandeel geen dividend uitgekeerd. 
  • Je wordt als aandeelhouder wel regelmatig op de hoogte gehouden van de werking.
  • Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.
  • Wie aandelen koopt voor het project ‘De Woongenoten’ engageert zicht om deze minimaal 5 jaar aan te houden.
  • Gedurende die eerste 5 jaar doe je ook afstand van een mogelijk dividend.
"Omdat goed wonen een mensenrecht is! Er is een schrijnend tekort aan woningen voor financieel kwetsbare huurders. De Woongenoten willen daar iets concreet aan doen.
De Woongenoten
Non-profitorganisatie

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.