COHOUSING HOOGSTRAAT GENK

Fase
Vergunning

Oplevering
2022

Aantal units
10

Gezocht
Investeerders

REGIO: Genk

Coöperatief wonen

In oktober 2020 kregen we van de stad Genk positief nieuws! We konden van hen het perceel van 20 are in de Hoogstraat kopen.
Het voorontwerp voor het geplande gebouw , met 10 woonunits, heel wat gemeenschappelijke ruimtes en een grote tuin is klaar. Ons programma was onderdeel van de kandidatuurstelling voor deze aankoop.
Met een groep van een 10-tal sterk geëngageerde leden wachten we nu vol spanning op de administratieve afhandeling van de verkoop en de goedkeuring van het definitief ontwerp
We hopen dat er nog een aantal nieuwe mensen willen toetreden tot onze groep en zich willen engageren om onze droom van zorgzaam samenleven te realiseren.
Timing

Ophalen startkapitaal: begin 2021
Aankoop grond en vergunning: voorjaar 2021
Start bouw: eind 2021
Eerste bewoning: eind 2022
Wonen in dit project?

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed.
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om hier te wonen?  Schrijf je dan in op één van onze infosessies. Je leert er meer over het principe van coöperatief wonen, de huurmodaliteiten en de instapprocedure.  Of contacteer betty.peeters@telenet.be voor meer info over dit project.

Word coöperant en schrijf je in als kandidaat-bewoner.

Investeren in dit project?

Draag jouw steentje (of steen) bij om de nieuwe en toekomstgerichte weg van coöperatief wonen te helpen realiseren!

Door te investeren in dit project steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Aandeelhouder worden bij wooncoop kan al vanaf 250 euro. Voor al onze aandeelhouders beogen wij een gemiddeld rendement van  2% per jaar. Alle details over onze aandelen kan je hier nalezen.

Het minimaal bedrag van een lening bedraagt 5.000 euro.  De lening is jaarlijks opzegbaar, en de bruto interest is 2%. Meer details over het geven van een lening aan wooncoop kan je hier nalezen. Bekijk een blanco versie van de leningovereenkomst.

Zelf een project starten?

Heb je zin gekregen om zelf een cohousing-project te starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op via info@wooncoop.be.

Partners