Header afbeelding

Hoe het allemaal begon

Een van onze coöperanten droomde al langer van een cohousing in het pand aan de overkant, een voormalige veehandelaarswoning met ruime stallingen en tuin in de Gemeentestraat te Kessel-Lo.  Een aftoetsing bij de dienst stedenbouw bevestigde dat hier wel potentieel in zit en er vormde zich een groepje kandidaat-bewoners die deze prachtkans zeker wilden onderzoeken.  In volle corona-lockdown vonden deze “believers” van het coöperatief wonen elkaar vanuit enkele online infosessies van wooncoop.  Digitale banden werden op ongelofelijk korte tijd gesmeed in aanloop van de nakende verkoop van het pand.

De neuzen stonden snel in dezelfde richting, een eerste visie op hoe zij als groep wensen samen te leven en te wonen kwam op papier.

duurzaam en betaalbaar – multigenerationeel – toegankelijk – maximaal delen – verbinden – organisch en spontaan groeien

Hoe je ons kan vinden

Alle vragen over Stek Future

Coöperatief wonen, net buiten de ring

Het pand ligt ideaal op loopafstand van het stadscentrum, het station, het Provinciaal domein en een lagere school. Ook de aansluiting op de fietsostrade is vlakbij. De wijk kent een dynamische buurtwerking.

Investeren in dit project?

Het startkapitaal voor dit project werd bijeengebracht door 52 coöperanten. Momenteel zijn we op zoek naar extra investeerders, waardoor we de bankkosten voor ontwikkeling en renovatie van de site zo laag mogelijk kunnen houden. Door te investeren in dit project, help je mee om wonen duurzaam en betaalbaar te maken in de Leuvense regio.

Investeren in dit project kan door een lening te geven aan wooncoop, met een bruto rendement van 2%.

Heb je vragen of wens je graag meer informatie over deze investeringsmogelijkheid? Neem dan contact met karel@wooncoop.be