IN HET KORT

Wat is wooncoop?
wooncoop is een wooncoöperatie die een nieuwe manier van wonen voorstelt. Naast kopen en traditioneel huren, bieden wij een derde mogelijkheid: huren bij jezelf.

Wij kopen bouwgronden en renovatiepanden met de financiële inbreng van huurders-aandeelhouders en externe investeerders, maken ze klaar voor verhuur en onderhouden de projecten ook tijdens bewoning. Zo zijn alle huurders ook een stukje eigenaar, zonder de zorgen van het onderhoud van hun woonunit en de gemeenschappelijke ruimtes.

Wil jij bewoner worden van een van onze projecten? Binnen de bestaande coöperaties kan je ook huurder worden. Bekijk hier de huidige huurmogelijkheden.

Wil je starten met een coöperatief woonproject? Dan zijn wij de ideale partner. We nemen zoveel als de bewonersgroep zelf wenst op ons wat administratie en organisatie betreft, zoeken mee naar investeerders, volgen de bouw of renovatie op…  Kortom: we zetten onze expertise in waar we kunnen. Ook eens het project gerealiseerd is, kunnen we zo de ‘nieuwe’ coöperatie mee ondersteunen. Lees meer over onze aanpak.

Ben je op zoek naar een duurzame, sociale investering? Bij wooncoop bouw je dankzij jouw inbreng mee aan kwalitatief wonen voor iedereen. Lees meer over investeren bij wooncoop.

OP DE HOOGTE BLIJVEN? SCHRIJF JE HIER IN!