Header afbeelding

METEEN HET JUISTE ANTWOORD VINDEN?

Heb je liever alle antwoorden op een rijtje? Bekijk deze dan hier.

Aandelen (16)

Ga naar www.investeren.wooncoop.be en schrijf je in voor het gewenste aantal aandelen via de knop “ik ben nog geen aandeelhouder”.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Na een eerste aankoop heb je een uittreksel uit het aandeelhoudersregister ontvangen.
Onderaan dit document staat een rekeningnummer en een gestructureerde mededeling.

Door een bedrag (steeds een veelvoud van de inbreng per aandeel, op heden 250 EUR) over te schrijven naar deze rekening en met die gestructureerde mededeling zal het overeenkomstig aantal aandelen op je naam worden uitgeschreven. Dit zal bijgeteld worden bij de reeds eerder gekochte aandelen.

Indien gewenst kan je ook extra aandelen aankopen via deze link: www.investeren.wooncoop.be.Ben je reeds geregistreerd dan kan je je aandeelhoudersnummer opvragen om zo de volgende keer nieuwe aandelen aan te kopen. Je kan je aandeel toewijzen aan één of meerdere projecten van wooncoop.

Ga naar investeren.wooncoop.be en schrijf je in voor het gewenste aantal aandelen via de knop “ik ben al aandeelhouder”.  Neem je aandeelhoudersnummer bij de hand (dat vind je terug op je aandeelhoudersbewijs van je eerdere aankoop).

Neem contact met ons op

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Via deze link kan je jouw uittreksel uit het aandeelhouders register van wooncoop opvragen. Hierop staat jouw aandeelhoudersnummer.

aandeelhoudersnummer opvragen wooncoop
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Op de Algemene Vergadering van 23 april 2022 werd beslist dat de beoogde waarde van het  wooncoop-aandeel de residentiële vastgoedprijsindex (rvpi) volgt. De voorwaarden zijn opgenomen in het intern reglement. Dit is een samenvatting van de belangrijkste punten:

De beoogde waarde van een aandeel van wooncoop volgt de prijsevoluties van het residentiële vastgoed. Als referentie wordt de residentiële vastgoedprijsindex gehanteerd (rvpi). In de periode 2013-2022 steeg die met gemiddeld 3,2% per jaar. De resultaten van het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

De werkelijke waarde van het aandeel wordt bepaald door de beoogde aandelenwaarde te toetsen aan de waarde van wooncoop: de waarde van alle aandelen samen mag de waarde van wooncoop niet overstijgen. Met andere woorden, de werkelijke waarde van het aandeel wordt bepaald als het laagste van (1) de beoogde waarde van het aandeel en (2) de waarde van wooncoop gedeeld door het aantal aandelen (in het intern reglement wordt dit de aandelenwaarde volgens gecorrigeerde balans genoemd).

Het scheidingsaandeel per aandeel voor een uittreding in jaar N wordt vastgelegd bij het goedkeuren van de jaarrekening van jaar N tijdens de Algemene Vergadering in jaar N+1. De uitbetaling gebeurd dan in principe na de AV van het jaar N +1. Bijvoorbeeld: Je treedt uit in de loop van 2023, je scheidingsaandeel wordt bepaald bij het goedkeuren van de jaarrekening van jaar 2023, tijdens de Algemene Vergadering van 2024. Na de AV van 2024 word je dan uitbetaald. 

De jaarlijkse meerwaarde wordt niet uitgekeerd via een dividend maar wordt weerspiegeld in de waarde van het aandeel. 

Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Bij een aandeel

  • Het rendement op een aandeel wordt vandaag beoogd bij het verlaten van de coöperatie. Dat rendement is vandaag vrij van roerende voorheffing. Hier spreken we van een scheidingsaandeel. (De waarde hiervan wordt bepaald op de AV via een formule). Het scheidingsaandeel is vrij van roerende voorheffing.

Bij een lening 

  • Bij een lening is roerende voorheffing verplicht op de interest
  • De roerende voorheffing is 30 % op de verkregen interest. Deze dient wooncoop te betalen aan de overheid, wordt dus vooraf ingehouden.
  • In een voorbeeld , op een lening van 10.000 euro met 2% bruto intrest per jaar(200 euro) is de roerende voorheffing 30 % (60 euro) Deze betalen wij aan de overheid. De leninggever ontvangt 140 euro.
  • Er is geen vrijstelling van roerende voorheffing
Vond je deze FAQ nuttig?
6
0

De inbreng per aandeel wordt jaarlijks bepaald op het moment van de Algemene Vergadering. Zo werd de inbreng per aandeel op 23 april 2022 vastgelegd op €250,-. In de jaren daaropvolgend kan dit stijgen of dalen, afhankelijk van verschillende factoren. Deze staan beschreven in de voorwaarden.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

De volledige beschrijving van het verloop vind je hier.

In het kort omvat de uittreding de volgende stappen: 

  1. Aanvraag tot uittreding: Je kan aanvragen om met één of meer van je aandelen uit te treden via dit formulier. Vul het in, onderteken het en e-mail het naar aandelen@wooncoop.be.
  2. Goedkeuring van de uittreding: onder normale omstandigheden zal het bestuur je uittreding goedkeuren, tenzij je je er toe verbond om je aandelen langer aan te houden.
  3. Bepaling van het terug te betalen bedrag: het terug te betalen bedrag wordt bepaald op basis van o.a. de goedgekeurde jaarrekening van het boekjaar waarin je uittreedt. In de praktijk betekent dat dat het terug te betalen bedrag pas gekend is na de Algemene Vergadering van het jaar volgend op je aanvraag om uit te treden.
  4. De terugbetaling: in normale omstandigheden, indien wooncoop aan de zogenaamde balans- en liquiditeitstesten voldoet, volgt de terugbetaling binnen de vier weken na het goedkeuren van de jaarrekening van het boekjaar waarin je uittreedt.

Een voorbeeld: Stel, je doet in 2024 een aanvraag om uit te treden dan zal je in normale omstandigheden terugbetaald worden in de eerste jaarhelft van 2025, binnen de vier weken na het goedkeuren van de jaarrekening van 2024 door de Algemene Vergadering van 2025.

Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Het schenken van kleinere bedragen (< 1% van jouw totale vermogen) wordt door de fiscus beschouwd als een kleine gift, en is vrij van belasting. Schenk je een hoger bedrag, dan kun je kiezen voor een handgift of het betalen van 3% schenkingsrechten (waardoor jouw schenking vrij is van erfbelasting bij een eventueel overlijden van de schenker binnen de 3 jaar).  wooncoop veronderstelt dat u de regelgeving rond schenking kent en respecteert.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Jazeker! Dat kan.

Opgelet: 

Minderjarigen kunnen niet zelf stemmen tijdens de algemene vergadering, dit kan wel door de ouder/voogd. Zodra zij meerderjarig worden hebben ze stemrecht op de algemene vergadering en kunnen zij zelf beschikken over het recht te handelen met hun aandelen.

Hetzelfde geldt voor volwassenen die onder voogdij geplaatst zijn (vb bij mentale handicap). Ook zij worden door hun voogd vertegenwoordigd.

Vond je deze FAQ nuttig?
8
2

Jazeker. Ook externe investeerders kunnen aandelen in de coöperatie kopen of leningen verstrekken. Dit kan eenvoudig door je in te schrijven als aandeelhouder via www.investeren.wooncoop.be.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Het rendement bij wooncoop komt in de vorm van een waarde-aangroei van het aandeel. Een deel van dat rendement wordt betaald vanuit de huurgelden, een ander deel vanuit de inbreng van nieuwe aandeelhouders van wie we verwachten dat ze meer zullen betalen per aandeel, aangezien we verwachten dat het vastgoed van wooncoop zal stijgen in waarde.

Vond je deze FAQ nuttig?
4
3

Er zijn 3 soorten aandeelhouders, dit om er voor te zorgen dat elkeen vanuit zijn verschillende invalshoek vertegenwoordigd is in het bestuur.

A : bewakers van de missie, zij hebben als doel het doel van de organisatie te bewaken. Als het doel gewijzigd wordt dienen zijn hiermee met 4/5de meerderheid mee akkoord te gaan.

B : bewoners: elkeen die woont in een wooncoop project (zijn ontvangen als klant bij de coöperatie een ristorno/korting op hun woonkost in verhouding met hun inbreng).

C : investeerders : zijn wonen niet of nog niet in een wooncoop project

Zij hebben allen hetzelfde rendement op kapitaal, vanuit elke categorie worden 2 max 3 bestuurders aangesteld.

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

De aandelen maken onderdeel uit van het roerend vermogen van de overledene, maken onderdeel uit van zijn erfenis.

Het aandeel wordt overgedragen naar de erfgenamen. Als erfgenaam stuurt u twee documenten naar wooncoop :

  1. Een kopie van de akte van bekendheid (een document van het vredegerecht) of van de erfrechtverklaring (een document van de notaris).
  2. Een document waarin staat wat er met het aandeel moet gebeuren. Dit wordt ondertekend door alle erfgenamen en bevat: naam, adres en rekeningnummer van de nieuwe aandeelhouder(s).

Deze documenten worden administratief nagekeken. Als alles in orde is, wordt het aandeel op de nieuwe naam gezet. Als er twijfel is, wordt bevestiging gevraagd aan de raad van bestuur. We helpen je graag verder om dit administratief vlot te verwerken.

Vond je deze FAQ nuttig?
6
2

wooncoop onderscheidt 3 soorten aandelen:

  1. A-aandelen: Dit zijn aandelen voor de bewakers van de missie van de vennootschap
  2. B-aandelen: Dit zijn aandelen voor de bewoners van de vennootschap die geen bewaker van de missie zijn
  3. C-aandelen: Dit zijn aandelen voor iedereen die de missie van de vennootschap onderschrijft en die geen bewaker van de missie of die geen bewoner is.

Ben je als investeerder ingestapt in wooncoop (via aandelen of leningen) en wens je later bewoner te worden? Geen probleem.

Dan worden je lening of je C-aandelen omgezet naar B-aandelen zodra de bewoning van start kan gaan.

Vond je deze FAQ nuttig?
8
3

Neen. De aandelen van wooncoop zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Neen. Nergens worden er instapkosten of andere administratieve kosten aangerekend.

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Achterban (1)

Er zijn 3 soorten aandeelhouders, dit om er voor te zorgen dat elkeen vanuit zijn verschillende invalshoek vertegenwoordigd is in het bestuur.

A : bewakers van de missie, zij hebben als doel het doel van de organisatie te bewaken. Als het doel gewijzigd wordt dienen zijn hiermee met 4/5de meerderheid mee akkoord te gaan.

B : bewoners: elkeen die woont in een wooncoop project (zijn ontvangen als klant bij de coöperatie een ristorno/korting op hun woonkost in verhouding met hun inbreng).

C : investeerders : zijn wonen niet of nog niet in een wooncoop project

Zij hebben allen hetzelfde rendement op kapitaal, vanuit elke categorie worden 2 max 3 bestuurders aangesteld.

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Algemeen (investeren) (2)

Via deze link kan je jouw uittreksel uit het aandeelhouders register van wooncoop opvragen. Hierop staat jouw aandeelhoudersnummer.

aandeelhoudersnummer opvragen wooncoop
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Jazeker. Ook externe investeerders kunnen aandelen in de coöperatie kopen of leningen verstrekken. Dit kan eenvoudig door je in te schrijven als aandeelhouder via www.investeren.wooncoop.be.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Financiëel beheer (1)

Bij een aandeel

  • Het rendement op een aandeel wordt vandaag beoogd bij het verlaten van de coöperatie. Dat rendement is vandaag vrij van roerende voorheffing. Hier spreken we van een scheidingsaandeel. (De waarde hiervan wordt bepaald op de AV via een formule). Het scheidingsaandeel is vrij van roerende voorheffing.

Bij een lening 

  • Bij een lening is roerende voorheffing verplicht op de interest
  • De roerende voorheffing is 30 % op de verkregen interest. Deze dient wooncoop te betalen aan de overheid, wordt dus vooraf ingehouden.
  • In een voorbeeld , op een lening van 10.000 euro met 2% bruto intrest per jaar(200 euro) is de roerende voorheffing 30 % (60 euro) Deze betalen wij aan de overheid. De leninggever ontvangt 140 euro.
  • Er is geen vrijstelling van roerende voorheffing
Vond je deze FAQ nuttig?
6
0

Leningen (2)

Bij een aandeel

  • Het rendement op een aandeel wordt vandaag beoogd bij het verlaten van de coöperatie. Dat rendement is vandaag vrij van roerende voorheffing. Hier spreken we van een scheidingsaandeel. (De waarde hiervan wordt bepaald op de AV via een formule). Het scheidingsaandeel is vrij van roerende voorheffing.

Bij een lening 

  • Bij een lening is roerende voorheffing verplicht op de interest
  • De roerende voorheffing is 30 % op de verkregen interest. Deze dient wooncoop te betalen aan de overheid, wordt dus vooraf ingehouden.
  • In een voorbeeld , op een lening van 10.000 euro met 2% bruto intrest per jaar(200 euro) is de roerende voorheffing 30 % (60 euro) Deze betalen wij aan de overheid. De leninggever ontvangt 140 euro.
  • Er is geen vrijstelling van roerende voorheffing
Vond je deze FAQ nuttig?
6
0

Er zijn 3 soorten aandeelhouders, dit om er voor te zorgen dat elkeen vanuit zijn verschillende invalshoek vertegenwoordigd is in het bestuur.

A : bewakers van de missie, zij hebben als doel het doel van de organisatie te bewaken. Als het doel gewijzigd wordt dienen zijn hiermee met 4/5de meerderheid mee akkoord te gaan.

B : bewoners: elkeen die woont in een wooncoop project (zijn ontvangen als klant bij de coöperatie een ristorno/korting op hun woonkost in verhouding met hun inbreng).

C : investeerders : zijn wonen niet of nog niet in een wooncoop project

Zij hebben allen hetzelfde rendement op kapitaal, vanuit elke categorie worden 2 max 3 bestuurders aangesteld.

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Vragen over de wooncoöperatie (1)

Bij een aandeel

  • Het rendement op een aandeel wordt vandaag beoogd bij het verlaten van de coöperatie. Dat rendement is vandaag vrij van roerende voorheffing. Hier spreken we van een scheidingsaandeel. (De waarde hiervan wordt bepaald op de AV via een formule). Het scheidingsaandeel is vrij van roerende voorheffing.

Bij een lening 

  • Bij een lening is roerende voorheffing verplicht op de interest
  • De roerende voorheffing is 30 % op de verkregen interest. Deze dient wooncoop te betalen aan de overheid, wordt dus vooraf ingehouden.
  • In een voorbeeld , op een lening van 10.000 euro met 2% bruto intrest per jaar(200 euro) is de roerende voorheffing 30 % (60 euro) Deze betalen wij aan de overheid. De leninggever ontvangt 140 euro.
  • Er is geen vrijstelling van roerende voorheffing
Vond je deze FAQ nuttig?
6
0

Vragen over en voor investeerders (16)

Ga naar www.investeren.wooncoop.be en schrijf je in voor het gewenste aantal aandelen via de knop “ik ben nog geen aandeelhouder”.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Na een eerste aankoop heb je een uittreksel uit het aandeelhoudersregister ontvangen.
Onderaan dit document staat een rekeningnummer en een gestructureerde mededeling.

Door een bedrag (steeds een veelvoud van de inbreng per aandeel, op heden 250 EUR) over te schrijven naar deze rekening en met die gestructureerde mededeling zal het overeenkomstig aantal aandelen op je naam worden uitgeschreven. Dit zal bijgeteld worden bij de reeds eerder gekochte aandelen.

Indien gewenst kan je ook extra aandelen aankopen via deze link: www.investeren.wooncoop.be.Ben je reeds geregistreerd dan kan je je aandeelhoudersnummer opvragen om zo de volgende keer nieuwe aandelen aan te kopen. Je kan je aandeel toewijzen aan één of meerdere projecten van wooncoop.

Ga naar investeren.wooncoop.be en schrijf je in voor het gewenste aantal aandelen via de knop “ik ben al aandeelhouder”.  Neem je aandeelhoudersnummer bij de hand (dat vind je terug op je aandeelhoudersbewijs van je eerdere aankoop).

Neem contact met ons op

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Via deze link kan je jouw uittreksel uit het aandeelhouders register van wooncoop opvragen. Hierop staat jouw aandeelhoudersnummer.

aandeelhoudersnummer opvragen wooncoop
Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

Op de Algemene Vergadering van 23 april 2022 werd beslist dat de beoogde waarde van het  wooncoop-aandeel de residentiële vastgoedprijsindex (rvpi) volgt. De voorwaarden zijn opgenomen in het intern reglement. Dit is een samenvatting van de belangrijkste punten:

De beoogde waarde van een aandeel van wooncoop volgt de prijsevoluties van het residentiële vastgoed. Als referentie wordt de residentiële vastgoedprijsindex gehanteerd (rvpi). In de periode 2013-2022 steeg die met gemiddeld 3,2% per jaar. De resultaten van het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

De werkelijke waarde van het aandeel wordt bepaald door de beoogde aandelenwaarde te toetsen aan de waarde van wooncoop: de waarde van alle aandelen samen mag de waarde van wooncoop niet overstijgen. Met andere woorden, de werkelijke waarde van het aandeel wordt bepaald als het laagste van (1) de beoogde waarde van het aandeel en (2) de waarde van wooncoop gedeeld door het aantal aandelen (in het intern reglement wordt dit de aandelenwaarde volgens gecorrigeerde balans genoemd).

Het scheidingsaandeel per aandeel voor een uittreding in jaar N wordt vastgelegd bij het goedkeuren van de jaarrekening van jaar N tijdens de Algemene Vergadering in jaar N+1. De uitbetaling gebeurd dan in principe na de AV van het jaar N +1. Bijvoorbeeld: Je treedt uit in de loop van 2023, je scheidingsaandeel wordt bepaald bij het goedkeuren van de jaarrekening van jaar 2023, tijdens de Algemene Vergadering van 2024. Na de AV van 2024 word je dan uitbetaald. 

De jaarlijkse meerwaarde wordt niet uitgekeerd via een dividend maar wordt weerspiegeld in de waarde van het aandeel. 

Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Bij een aandeel

  • Het rendement op een aandeel wordt vandaag beoogd bij het verlaten van de coöperatie. Dat rendement is vandaag vrij van roerende voorheffing. Hier spreken we van een scheidingsaandeel. (De waarde hiervan wordt bepaald op de AV via een formule). Het scheidingsaandeel is vrij van roerende voorheffing.

Bij een lening 

  • Bij een lening is roerende voorheffing verplicht op de interest
  • De roerende voorheffing is 30 % op de verkregen interest. Deze dient wooncoop te betalen aan de overheid, wordt dus vooraf ingehouden.
  • In een voorbeeld , op een lening van 10.000 euro met 2% bruto intrest per jaar(200 euro) is de roerende voorheffing 30 % (60 euro) Deze betalen wij aan de overheid. De leninggever ontvangt 140 euro.
  • Er is geen vrijstelling van roerende voorheffing
Vond je deze FAQ nuttig?
6
0

De inbreng per aandeel wordt jaarlijks bepaald op het moment van de Algemene Vergadering. Zo werd de inbreng per aandeel op 23 april 2022 vastgelegd op €250,-. In de jaren daaropvolgend kan dit stijgen of dalen, afhankelijk van verschillende factoren. Deze staan beschreven in de voorwaarden.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

De volledige beschrijving van het verloop vind je hier.

In het kort omvat de uittreding de volgende stappen: 

  1. Aanvraag tot uittreding: Je kan aanvragen om met één of meer van je aandelen uit te treden via dit formulier. Vul het in, onderteken het en e-mail het naar aandelen@wooncoop.be.
  2. Goedkeuring van de uittreding: onder normale omstandigheden zal het bestuur je uittreding goedkeuren, tenzij je je er toe verbond om je aandelen langer aan te houden.
  3. Bepaling van het terug te betalen bedrag: het terug te betalen bedrag wordt bepaald op basis van o.a. de goedgekeurde jaarrekening van het boekjaar waarin je uittreedt. In de praktijk betekent dat dat het terug te betalen bedrag pas gekend is na de Algemene Vergadering van het jaar volgend op je aanvraag om uit te treden.
  4. De terugbetaling: in normale omstandigheden, indien wooncoop aan de zogenaamde balans- en liquiditeitstesten voldoet, volgt de terugbetaling binnen de vier weken na het goedkeuren van de jaarrekening van het boekjaar waarin je uittreedt.

Een voorbeeld: Stel, je doet in 2024 een aanvraag om uit te treden dan zal je in normale omstandigheden terugbetaald worden in de eerste jaarhelft van 2025, binnen de vier weken na het goedkeuren van de jaarrekening van 2024 door de Algemene Vergadering van 2025.

Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Het schenken van kleinere bedragen (< 1% van jouw totale vermogen) wordt door de fiscus beschouwd als een kleine gift, en is vrij van belasting. Schenk je een hoger bedrag, dan kun je kiezen voor een handgift of het betalen van 3% schenkingsrechten (waardoor jouw schenking vrij is van erfbelasting bij een eventueel overlijden van de schenker binnen de 3 jaar).  wooncoop veronderstelt dat u de regelgeving rond schenking kent en respecteert.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Jazeker! Dat kan.

Opgelet: 

Minderjarigen kunnen niet zelf stemmen tijdens de algemene vergadering, dit kan wel door de ouder/voogd. Zodra zij meerderjarig worden hebben ze stemrecht op de algemene vergadering en kunnen zij zelf beschikken over het recht te handelen met hun aandelen.

Hetzelfde geldt voor volwassenen die onder voogdij geplaatst zijn (vb bij mentale handicap). Ook zij worden door hun voogd vertegenwoordigd.

Vond je deze FAQ nuttig?
8
2

Jazeker. Ook externe investeerders kunnen aandelen in de coöperatie kopen of leningen verstrekken. Dit kan eenvoudig door je in te schrijven als aandeelhouder via www.investeren.wooncoop.be.

Vond je deze FAQ nuttig?
3
0

Het rendement bij wooncoop komt in de vorm van een waarde-aangroei van het aandeel. Een deel van dat rendement wordt betaald vanuit de huurgelden, een ander deel vanuit de inbreng van nieuwe aandeelhouders van wie we verwachten dat ze meer zullen betalen per aandeel, aangezien we verwachten dat het vastgoed van wooncoop zal stijgen in waarde.

Vond je deze FAQ nuttig?
4
3

Er zijn 3 soorten aandeelhouders, dit om er voor te zorgen dat elkeen vanuit zijn verschillende invalshoek vertegenwoordigd is in het bestuur.

A : bewakers van de missie, zij hebben als doel het doel van de organisatie te bewaken. Als het doel gewijzigd wordt dienen zijn hiermee met 4/5de meerderheid mee akkoord te gaan.

B : bewoners: elkeen die woont in een wooncoop project (zijn ontvangen als klant bij de coöperatie een ristorno/korting op hun woonkost in verhouding met hun inbreng).

C : investeerders : zijn wonen niet of nog niet in een wooncoop project

Zij hebben allen hetzelfde rendement op kapitaal, vanuit elke categorie worden 2 max 3 bestuurders aangesteld.

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0

De aandelen maken onderdeel uit van het roerend vermogen van de overledene, maken onderdeel uit van zijn erfenis.

Het aandeel wordt overgedragen naar de erfgenamen. Als erfgenaam stuurt u twee documenten naar wooncoop :

  1. Een kopie van de akte van bekendheid (een document van het vredegerecht) of van de erfrechtverklaring (een document van de notaris).
  2. Een document waarin staat wat er met het aandeel moet gebeuren. Dit wordt ondertekend door alle erfgenamen en bevat: naam, adres en rekeningnummer van de nieuwe aandeelhouder(s).

Deze documenten worden administratief nagekeken. Als alles in orde is, wordt het aandeel op de nieuwe naam gezet. Als er twijfel is, wordt bevestiging gevraagd aan de raad van bestuur. We helpen je graag verder om dit administratief vlot te verwerken.

Vond je deze FAQ nuttig?
6
2

wooncoop onderscheidt 3 soorten aandelen:

  1. A-aandelen: Dit zijn aandelen voor de bewakers van de missie van de vennootschap
  2. B-aandelen: Dit zijn aandelen voor de bewoners van de vennootschap die geen bewaker van de missie zijn
  3. C-aandelen: Dit zijn aandelen voor iedereen die de missie van de vennootschap onderschrijft en die geen bewaker van de missie of die geen bewoner is.

Ben je als investeerder ingestapt in wooncoop (via aandelen of leningen) en wens je later bewoner te worden? Geen probleem.

Dan worden je lening of je C-aandelen omgezet naar B-aandelen zodra de bewoning van start kan gaan.

Vond je deze FAQ nuttig?
8
3

Neen. De aandelen van wooncoop zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Vond je deze FAQ nuttig?
4
0

Neen. Nergens worden er instapkosten of andere administratieve kosten aangerekend.

Vond je deze FAQ nuttig?
2
0