Header afbeelding

ook het financieel model is coöperatief

Kwaliteitsvol wonen is een basisrecht voor iedereen. 
Met ons coöperatief model houden wij wonen in handen van burgers. 

We geloven dat wonen eerlijker en makkelijker kan.
Door samen, in plaats van individueel, eigenaar te worden, staan we sterker.

Investeren in een wooncoop project als achterban
EEn echte win-win-situatie
Kopie van Tekengebied 2 kopie 4
Project realiseren
 

We hebben 1/3e nodig van de totale investering vanuit de bewoners én hun achterban samen om het project en de woondroom te kunnen realiseren.

De Belg heeft nog nooit zoveel spaargeld gehad, als we dat vastgeroest spaargeld in duurzame en coöperatieve projecten zouden investeren, dan maken we daar vele coöperatieve bewoners gelukkig mee.

Kopie van Tekengebied 2 kopie 11
Eerlijk rendement
voor investeerders

Het kapitaal geef je niet weg, je laat het beheren door de wooncoöperatie. In ruil voor je financiële steun krijgt jij een eerlijk rendement. Details hierover lees je iets verderop.
Ook het maatschappelijk rendement is van belang. Je investering helpt mee aan de woon- en levenskwaliteit van de bewoners en is duurzaam op ecologisch, economisch en maatschappelijk vlak.

Kopie van cooperant
Huurderskorting
voor bewoners

Ondersteun je het lokale project met aandelen dan geef jij daardoor je familielid, vriend of kennis die later bewoner wordt een mooie korting op zijn/haar maandlast.

Indien je het rendement op jouw aandelen volledig afstaat aan een bewoner, krijgt hij/zij jaarlijks 2% van het door jou geïnvesteerde bedrag onder de vorm van huurkorting. Kies je ervoor om jouw rendement te behouden, dan bedraagt de korting 1%

Kopie van mannetje
zorgeloos beleggen
in vastgoed

Investeren in wooncoop dat is investeren in vastgoedzonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen.

Financiële middelen verzamelen met de bewoners en de investeerders maar het beheer overlaten aan een professioneel team? Dat is makkelijk, slim en duurzaam bouwen en beleggen.

Kopie van aandeel
veilig beleggen 
 

Het rendement bij wooncoop is eerlijk én competitief. Door de variatie aan spaar- en beleggingsproducten die wooncoop aanbiedt, komen wij tegemoet aan de wensen van beleggers met een uiteenlopend beleggersprofiel. Het vastgoed dat onze coöperatie in portefeuille heeft, is waardevast.

"Wat een fantastisch project! Ik ben blij voor mijn vriend dat hij eraan mee doet als bewoner!
Mijn spaargeld helpt om de teller op groen te krijgen en daar profiteer ik zelf ook van."
michel
coöperant

je kan al vanaf 250€ meebouwen

Aandeelhouder worden bij wooncoop kan al vanaf 250 euro. Je kunt onbeperkt aandelen aankopen en er zijn geen bijkomende kosten. Er is zelfs geen roerende voorheffing op de meerwaarde van de aandelen!

Indien je het rendement op jouw aandelen volledig afstaat aan een bewoner, krijgt hij/zij jaarlijks 2% van het door jou geïnvesteerde bedrag onder de vorm van huurkorting. Kies je ervoor om jouw rendement te behouden, dan bedraagt de korting 1%.

Afstand van rendement door achterban is enkel voor de periode van het wonen van de bewoner. 

Investeringsbelofte

In de onderzoeksfase van een potentieel nieuw project werken we met een investeringsbelofte. Zo krijgen we zicht op het kapitaal dat aanwezig is. 

Wanneer het project effectief van start gaat, wordt de belofte omgezet in een investering. Die investering gebeurt in aandelen. Wanneer het door jou gekozen project niet doorgaat, vervalt de belofte.

Volg een infosessie