ACHTERBAN

Ook het financieel model is coöperatief

Zorgeloos en kwaliteitsvol wonen is een basisrecht voor iedereen. ​Met ons coöperatief model houden wij wonen in handen van burgers.We geloven dat wonen eerlijker en makkelijker kan. Door samen, in plaats van individueel, eigenaar te worden, staan we sterker.

Investeren in een wooncoop project als achterban

Wie wint wat?
Project realiseren

We hebben 1/3e nodig van de totale investering vanuit de bewoners én hun achterban samen om het project en de woondroom te kunnen realiseren.

De Belg heeft nog nooit zoveel spaargeld gehad, als we dat vastgeroest spaargeld in duurzame en coöperatieve projecten zouden investeren, dan maken we daar vele coöperatieve bewoners gelukkig mee.

Eerlijk rendement voor investeerders

Het kapitaal geef je niet weg, je laat het beheren door de wooncoöperatie. In ruil voor je financiële steun krijgt jij een eerlijk rendement. Details hierover lees je iets verderop.
Ook het maatschappelijk rendement is van belang. Je investering helpt mee aan de woon- en levenskwaliteit van de bewoners en is duurzaam op ecologisch, economisch en maatschappelijk vlak.

Huurderskorting voor bewoners

Ondersteun je het lokale project met aandelen dan geef jij daardoor je familielid, vriend of kennis die later bewoner wordt een mooie korting op zijn/haar maandlast.

Indien je het rendement op jouw aandelen volledig afstaat aan een bewoner, krijgt hij/zij jaarlijks 2% van het door jou geïnvesteerde bedrag onder de vorm van huurkorting. Kies je ervoor om jouw rendement te behouden, dan bedraagt de korting 1%

 

Vastgoedeiganaar worden zonder zorgen

Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed,
zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen.

Financiële middelen verzamelen met de bewoners en de investeerders maar het beheer overlaten aan een professioneel team?
Dat is makkelijk, slim en duurzaam bouwen en beleggen.

Veilig beleggen

Het rendement bij wooncoop is eerlijk én competitief. Door de variatie aan spaar- en beleggingsproducten die wooncoop aanbiedt, komen wij tegemoet aan de wensen van beleggers met een uiteenlopend beleggersprofiel. Het vastgoed dat onze coöperatie in portefeuille heeft, is waardevast.

Hoe kan ik meebouwen?

Je kunt al vanaf €250 meedoen
Aandelen

Aandeelhouder worden bij wooncoop kan al vanaf 250 euro.

Indien je het rendement op jouw aandelen volledig afstaat aan een bewoner, krijgt hij/zij jaarlijks 2% van het door jou geïnvesteerde bedrag onder de vorm van huurkorting. Kies je ervoor om jouw rendement te behouden, dan bedraagt de korting 1%

 

Alle details over onze aandelen kan je hier nalezen.

Lening

Als aandeelhouder kan je ook een lening geven aan wooncoop, met een minimum bedrag van 5.000 euro. Door het verstrekken van een lening aan wooncoop help je de nodige fondsen te verzamelen om het lokale woonproject te realiseren, en bekomt u een rendement dat vele malen aantrekkelijker is dan het spaarboekje.

De bruto interest van deze lening is 2%.
Meer details over het geven van een lening aan wooncoop kan je hier nalezen.
Bekijk een blanco versie van de lening.

Investeringsbelofte

In de onderzoeksfase van een nieuw projecten werken we met een investeringsbelofte. Zo krijgen we zicht op het kapitaal dat aanwezig is bij de kern. Wanneer het project effectief van start gaat, wordt dit omgezet in een effectieve investering.

Bekijk een blanco versie van de investeringsbelofte.

Meer informatie?

We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden