INVESTEREN

Waarom investeren in wooncoop?

Beleggen in wooncoop betekent meebouwen aan een toekomst waarin coöperatief wonen, naast kopen en huren, een vaste waarde wordt op de woningmarkt. Wooncoop ziet wonen als een recht, geen financieel product. Sinds 2017 timmeren wij volop aan de weg om deze vorm van wonen op de kaart te zetten. Met succes! Ondertussen werken wij al mee aan meer dan 16 projecten, en de interesse in coöperatief wonen blijft verder groeien. Het is dan ook een slimme, duurzame en veilige investering. 

INVESTERINGSBELOFTE

Aandeelhouder worden bij wooncoop kan al vanaf 250 euro. Voor al onze aandeelhouders beogen wij een gemiddeld rendement van van 2% per jaar. Alle details over onze aandelen kan je hier nalezen.

Als aandeelhouder kan je ook een lening geven aan wooncoop, met een minimum bedrag van 5.000 euro. De bruto interest van deze lening is 2%. Meer details over het geven van een lening aan wooncoop kan je hier nalezen.

Bekijk een blanco versie van de lening.

3. Investeringsbelofte

In de onderzoeksfase van een nieuw projecten werken we met een investeringsbelofte. Zo krijgen we zicht op het kapitaal dat aanwezig is bij de kern. Nemen we beslissing of het project kan doorgaan naar een volgende fase. Wanneer het project effectief van start gaat, wordt dit omgezet in een effectieve investering.

Bekijk een blanco versie van de investeringsbelofte.

Vergelijking tussen aandelen en leningen

Aandelen

 1. personen, bedrijven en organisaties die niet bij wooncoop wonen
 2. Je tekent in op minimaal 1 aandeel van € 250.
 3. De coöperatie beoogd een gemiddeld rendement van 2% per jaar, betaalbaar bij uitstap.
 4. Onder de huidige fiscale wetgeving is de meerwaarde op aandelen van een erkende coöperatie vrij van belasting.
 5. Je tekent in op de aandelen via aandelen.wooncoop.be
 6. wooncoop kan via deze weg maximaal € 5.000.000 aan aandelen uitschrijven per jaar.

Lening

 1. Elke aandeelhouder van wooncoop kan ook een lening geven aan wooncoop.
 2. Je leent minimaal €5.000 aan wooncoop.
 3. Je ontvangt jaarlijks een bruto interest van 2% (waarvan we de 30% roerende voorheffing rechtstreeks betalen aan de overheid 70% aan jou).
 4. De roerende voorheffing van 30% wordt afgehouden bij de uitbetaling.
 5. Je lening wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd.
 6. Je kan je lening elk jaar opzeggen op de verjaardag van je lening door dit minimaal zes maanden op voorhand te laten weten.
 7. Onze leningen zijn achtergesteld. Dat betekent dat, bij een eventuele faling, eerst alle schuldeisers van wooncoop uitbetaald worden, vervolgens de leningverstrekkers, en tenslotte de aandeelhouders.
 8. Indien leninggevers bewoners worden, kunnen zij hun bedrag omzetten in B aandelen en daarvan de voordelen genieten.
 9. Leninggevers bezorgen ons hun contactgegevens: naam, tel nr, adres, geboorteplaats, geboortedatum en rekening nummer en het bedrag dat je wil lenen aan wooncoop. Wij maken dan de leningsovereenkomst op.

Overtuigd?

Sluit je aan bij onze snel groeiende beweging en bouw mee aan wooncoop.

Meer informatie?

We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden