Header afbeelding

Op wandelafstand van Gent

wooncoop werd gecontacteerd door een groep jonge mensen die graag een cohousing project wilden opstarten. Wij bleken voor hen de ideale partner. De groep financierde de aankoop van de grond mee en in juni 2018 was de verkoop rond. wooncoop en de bewonersgroep zorgen samen dat dit nieuwbouwproject een invulling geeft aan hun idee van cohousing. 

De voorzieningen zijn alvast allemaal op wandelafstand en centrum Gent is ook vlot bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. 

Op dit moment werkt Havana architecten aan een uitvoerbare omgevingsvergunning. Daarna zal een verdere timing en planning van het woonproject vastgelegd worden, en zal de bestaande bewonersgroep uitgebreid worden.

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.

Word coöperatief investeerder

Wil je je spaargeld inzetten om dit project mee mogelijk te maken en er zelf ook een mooi rendement uit te halen?