Header afbeelding
Gent, Oost-Vlaanderen
Cohousing, 10 units
Publieke investeerders
Ontwikkeling

Op wandelafstand van Gent

wooncoop werd gecontacteerd door een groep jonge mensen die graag een cohousing project wilden opstarten. Wij bleken voor hen de ideale partner. De groep financierde de aankoop van de grond mee en in juni 2018 was de verkoop rond. wooncoop en de bewonersgroep zorgen samen dat dit nieuwbouwproject een invulling geeft aan hun idee van cohousing. 

In 2023 zal hier het huis van hun dromen staan. 

De voorzieningen zijn alvast allemaal op wandelafstand en centrum Gent is ook vlot bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. 

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.

Word coöperatief investeerder

Wil je je spaargeld inzetten om dit project mee mogelijk te maken en er zelf ook een mooi rendement uit te halen?