Zandlopers

Fase
Ontwerp

Oplevering
2023

Aantal units
10

Gezocht
Investeerders

REGIO: GENT

wooncoop werd gecontacteerd door een groep jonge mensen die graag een cohousing project wilden opstarten. Wij bleken voor hen de ideale partner. De groep financierde de aankoop van de grond mee en in juni 2018 was de verkoop rond. wooncoop en de bewonersgroep zorgen samen dat dit nieuwbouwproject een invulling geeft aan hun idee van cohousing. In 2023 zal hier het huis van hun dromen staan. De voorzieningen zijn alvast allemaal op wandelafstand en centrum Gent is ook vlot bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. 

Zandloperstraat
Ook coöperatief wonen?

De bewonersgroep van de Zandloperstraat zoekt in de loop van 2021 extra bewoners.
Laat je gegevens hier na indien je op de hoogte wil blijven.

Ontdek hier onze andere projecten waar nog woongenoten gezocht worden.

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar. 

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed.
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om coöperatief te wonen? Laat het weten aan Gerbrand@wooncoop.be

Investeren in een coöperatief project? 

Door te investeren in projecten zoals dit in de Zandloperstraat steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.

Een eigen project starten?

Zelf een cohousing-project zoals de Zandloperstraat starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op met Gerbrand@wooncoop.be