Header afbeelding

BEKIJK alle video's over wooncoop hier

De wooncoop podcast – Wat is coöperatief wonen?

Woonspraak met Karel Lootens

De wooncoop podcast – aflevering 1

wooncoop uitgelegd in 2 minuten

De Toekomst is coöperatief wonen – introductie tot debat

De Toekomst is coöperatief wonen – Debat

Karel in gesprek met onze 1000ste aandeelhouder.

Gemeenschappelijk wonen op de Paterssite in Sint Niklaas

Coöperatief wonen bij Moos°Herk in Hasselt

De voormalige drukkerij grenst aan zowel de Warnefordstraat als de Land van Waaslaan.

In Adegem, een deelgemeente van Maldegem, vind je ons eerste zorgproject: “De Binnenwereld

In dit woningdeel-project wonen haar bewoners in 7 kamers, waarbij de overige ruimtes van het Gentse herenhuis worden gedeeld.

In 2020 kocht wooncoop een nieuw pand aan in de Dampoortstraat in Gent. Vier appartementen en een handelsruimte worden zo aan de coöperatieve portefeuille toegevoegd.

Dit statige herenhuis is gelegen in de Monterreystraat, buurt van Sint-Pietersstation. Woningdeling in 5 units.

De Woongenoten zijn een groep geëngageerde burgers die ethisch beleggen in betaalbare en kwaliteitsvolle woningen voor kwetsbare groepen.

In Antwerpen komt een woonproject met veel groen waar ook de buurtbewoners van kunnen genieten. Een kwart van dat project zijn wij: de cohousing met samenwoon gedeelte ‘De Wasserij’.

Dichtbij de stadskern en bereikbaar maar toch groen wonen: dat wilden de trekkers van dit cohousing project Ekelen bereiken.

Een groep van een 10-tal sterk geëngageerde bewoners en wooncoop hebben schitterende plannen voor het perceel van 20 are in de Hoogstraat te Genk: Huize Meer Dan Ik.

Tussen de Bevrijdingslaan en de Klapeksterstraat te Gent realiseert wooncoop, samen met een enthousiaste groep toekomstige bewoners, een bijzonder woonproject.

Voor dit project Moosherk in Hasselt kregen we een grote site in de Vorststraat in erfpacht van de stad Hasselt.

wooncoop en Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar om op de Paterssite een vernieuwend woonproject te realiseren: 22 wooneenheden volgens het coöperatief model met gemeenschappelijke functies.

Vandaag alvast tijdelijk bewoond, maar de mooie plannen voor dit cohousing-project Zandlopers liggen klaar voor vergunning. Er zullen ongeveer 10 wooneenheden worden gebouwd.

In een voormalige veehandelaarswoning met ruime stallingen en tuin in de Gemeentestraat te Kessel-Lo, zullen in de toekomst een 7 tot 9-tal gezinnen hun plekje kunnen innemen in het eerste Leuvense cohousing project van wooncoop.

Antropologe Ruth Soenen legde haar oor te luisteren in een aantal collectieve woonprojecten. Waarom kiezen bewoners voor deze woonvorm, hoe belangrijk is de gemeenschap en wat met hun privacy?

Samenhuizendag 2018: wooncoop in de Tinkstraat in het VRT Journaal van 20 mei 2018.

Het meest innovatieve woonproject van Limburg, waar coöperatief wonen hand in hand gaat met cohousen en erfpacht! Ontdek hoe dat eruit ziet.

Luister naar Podcasts met wooncoop