DAMPOORTSTRAAT

REGIO: GENT

Fase
Aankoop

Aantal units
4 + 1

Gezocht
Kapitaal

Dubbele functie

In februari 2020 kocht wooncoop een nieuw pand aan in de Dampoortstraat, vier appartementen en een handelsruimte worden zo aan de coöperatieve portefeuille toegevoegd.

De huidige bewoners van de appartementen krijgen de keuze om mee in wooncoop te stappen of hun klassieke huurovereenkomst te behouden. Wanneer in de toekomst een appartement vrijkomt zal er een coöperatieve bewoner worden gezocht.

De handelsruimte op de benedenverdieping zal na een herinrichting de nieuwe thuisbasis vormen voor het Gents Milieu Front. Zij zochten en vonden dit pand, het verhaal van hun zoektocht vind je op hun blog. Deze VZW zorgt al jaren voor een beter Gent.  Doordat wooncoop de zorg over het pandbeheer op zich neemt kan GMF zich focussen op hun goed doel. Wij zijn dan ook heel blij met deze samenwerking!

 

Investeren in dit project?

Door te investeren in dit project in de Dampoortstraat steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.

Heb je vragen of wens je graag meer informatie over deze investeringsmogelijkheid? Neem dan contact op met jan@wooncoop.be

Ter info:
Voorbeeld lening

Steun het nieuwe kantoor van het Gents Milieufront

Wens je in dit project specifiek het nieuwe kantoor van het GMF te ondersteunen? Surf dan naar wooncoop.be/gmf!

Zelf een project starten?

Wil je zelf een project zoals dit in de Dampoortstraat starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op via info@wooncoop.be