Header afbeelding
Gent, Oost-Vlaanderen
Collectief wonen en handelsruimte, 4 units
Publieke investeerders
Bewoond

Dubbele functie

In 2020 kocht wooncoop een nieuw pand aan in de Dampoortstraat, vier appartementen en een handelsruimte worden zo aan de coöperatieve portefeuille toegevoegd.

De huidige bewoners van de appartementen krijgen de keuze om mee in wooncoop te stappen of hun klassieke huurovereenkomst te behouden. Wanneer in de toekomst een appartement vrijkomt zal er een coöperatieve bewoner worden gezocht.

De handelsruimte op de benedenverdieping zal na een herinrichting de nieuwe thuisbasis vormen voor Gents MilieuFront. Zij zochten en vonden dit pand, het verhaal van hun zoektocht vind je op hun website. Deze VZW zorgt al jaren voor een beter Gent.  Doordat wooncoop de zorg over het pandbeheer op zich neemt kan GMF zich focussen op hun goed doel.
Meer informatie over de samenwerking tussen wooncoop en GMF vind je hier.

Word coöperatief investeerder in Gent

bouw mee aan wooncoop

Steun het nieuwe kantoor van het Gents Milieufront

Wens je in dit project specifiek het nieuwe kantoor van het GMF te ondersteunen? Surf dan naar wooncoop.be/gmf!

"Wij waren al even op zoek naar een kantoor met meer ruimte en extra zichtbaarheid. Dat vonden we in de voormalige parketwinkel in de Dampoortstraat. Het is er lekker zichtbaar, gezellig druk, midden in de stad, met een mega-mobiscore vlakbij het Dampoortstation!"
GMF

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.