Header afbeelding

Te COOP: 1 slaapkamer appartement

Bij wooncoop komt er een één slaapkamer appartement vrij in het centrum van Gent. Dit vanaf vanaf 1 juni 2023 of vroeger. Dit geeft jou de mogelijkheid om in een nieuw en coöperatief verhaal te stappen. 

Het appartement is op de eerste verdieping van een vijfdelig appartementenblok. Er zijn vier appartementen én op het gelijkvloers vind je de kantoorruimte van Gents MilieuFront, zij houden zich actief bezig met de creatie van meer groen in de straat én in gans Gent. Het appartement bevindt zich op minder dan 5 minuten wandelen van station Gent Dampoort, en op 5 minuten van het Sint Jacobsplein en de Vlasmarkt. Een appartement in het centrum van Gent dus! 

Dampoortstraat 81a wooncoop coöperatief wonen met Gents MilieuFront
Dampoortstraat Gents MilieuFront GMF wooncoop

Dit appartement is geschikt voor één of maximaal twee personen. Het appartement heeft een oppervlakte van ongeveer 50m². Er is een inkomhal, een apart toilet, één slaapkamer, een badkamer met douche en wastafel, en een woonkamer met open keuken (ingebouwde koelkast, elektrisch kookvuur en dampkap). De centrale verwarming is een hoogrendementsketel op gas. Het EPC heeft een B-label. In de gemeenschappelijke hal is ruimte voor een wasmachine en droogtrommel en er zijn mede-bewoners die hun wasmachine willen delen.

De woningwaarde van dit appartement is €199.935. Bij de start van je bewoning heb je, samen met je achterban, minimaal 17% van de woningwaarde in aandelen bij wooncoop (ongeveer €34.000,-). Tijdens de bewoning mik je op een kapitaalinbreng + kapitaalopbouw (op 25 jaar)  van minimum 67% van de woningwaarde. Onderaan deze projectpagina kan je jouw maandlast berekenen. 

Contact

Heb je hier nog vragen over of ben je geïnteresseerd? 
Neem contact op met Chiara voor een afspraak!

Het Verhaal van de Dampoortraat

In 2020 kocht wooncoop een nieuw pand aan in de Dampoortstraat in samenwerking met Gents MilieuFront (GMF).  Het GMF zocht en vond dit pand.  Doordat wooncoop de zorg over het pandbeheer op zich neemt kan GMF zich focussen op hun missie. Het volledige verhaal van de zoektocht vind je op de GMF-website.

In totaal werden zo 4 appartementen en 1 handelsruimte aan de coöperatieve portefeuille toegevoegd.

De bestaande bewoners van de appartementen kregen de keuze om mee in wooncoop te stappen, of om hun klassieke huurovereenkomst te behouden. Vanaf nu zal wel elke nieuwe bewoner een coöperatieve bewoner zijn.

De handelsruimte op de benedenverdieping is de nieuwe thuisbasis voor het Gents MilieuFront. 

Meer informatie over de samenwerking tussen wooncoop en GMF vind je hier.

Dampoortstraat Gents MilieuFront GMF wooncoop

Word lokale impact-investeerder

Grijp de kans om je spaarcenten te laten werken
voor een lokaal & duurzaam woonproject

Steun het nieuwe kantoor van het Gents Milieufront

Wens je in dit project specifiek het nieuwe kantoor van het GMF te ondersteunen? Klik hier

"Wij waren al even op zoek naar een kantoor met meer ruimte en extra zichtbaarheid. Dat vonden we in de voormalige parketwinkel in de Dampoortstraat. Het is er lekker zichtbaar, gezellig druk, midden in de stad, met een mega-mobiscore vlakbij het Dampoortstation!"
GMF

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren.

Rekenmodule

Hoeveel kost het om te wonen in de Dampoortstraat? Via deze rekenmodule kan je zelf gaan experimenteren per woning of kamer. Je kan je eigen kapitaal-inbreng veranderen, je kapitaal-opbouw en de inbreng van je achterban met of zonder rendement. Kijk hoe de maandlast mee evolueert met de opties die beschikbaar worden gemaakt in het coöperatief woonmodel.

Past dit schoentje? Of heb je nog vragen? Contacteer dan zeker Bewonerscoach Chiara.

Unit Woningwaarde Slaapkamers Verdieping m2 Plannen
1 € 199.935 1 1 50
Woningwaarde:
Maandlast:
Beoogde toestand kapitaal na 25 jaar:


Berekenen
De bedragen op deze pagina moeten gezien worden als ambities. Zij zijn onderhevig aan evoluties in de kostprijs van het project en het prijsmodel van wooncoop. De definitieve bedragen worden vastgelegd samen met de aanstelling van de aannemer. Indien u zich tot één van de woningen engageert, kan u dit engagement verbreken bij een prijsstijging groter dan 10%

    Wil je graag deze resulaten via mail ontvangen, vul dan hieronder je e-mailadres in.