Header afbeelding

De wooncoop podcast

Te beluister en bekijken via
SpotifyCastboxRadio Public, google podcasts en Youtube.

wooncoop podcast logo coöperatief wonen

De wooncoop podcast is de podcast waarmee we samen de stad eerlijker en duurzamer maken. wooncoop is een krachtige gemeenschap van nu al meer dan 1600 burgers die samen woonprojecten bouwen, renoveren en beheren. Deze woningen bieden een thuis en ook een visie op een betere toekomst.

Zjef Van Acker neemt je mee op een reis door inspirerende verhalen en betekenisvolle projecten.

Aflevering 3 - De Woongenoten

Voor deze derde aflevering hebben we Babette Wyckaert van De Woongenoten achter de micro gehaald. De woongenoten is een burgerinitiatief in de Zuidrand van Antwerpen dat solidair is met kwetsbare groepen die moeilijk aan een woning geraken op de woningmarkt, dat zijn mensen op de vlucht, in armoede of met specifieke welzijnsnoden. Samen met wooncoop kopen De Woongenoten woningen om dan via een welzijnsorganisatie te verhuren aan mensen die praktisch geen kans krijgen op de woningmarkt. Ze hebben ondertussen al 11 woningen verwezenlijkt.

Locatie: Cohousing De Haringrokerij, Antwerpen.
Datum opname: 25 augustus 2023.

Beluister of bekijk via SpotifyCastboxRadio Public, google podcasts en Youtube.

Aflevering 2 - De Wasserij Solidair

Voor de 2e aflevering hebben we een gesprek met Ann Van Dyck van cohousing De Wasserij in Berchem, Antwerpen. De Wasserij is in volle bouwfase nu, en heeft het plan om in hun toekomstige cohousing van 27 woningen, een gezin op de vlucht te helpen huisvesten. Kom alles te weten over hun plannen in deze aflevering.

Locatie: Cohousing De Haringrokerij, Antwerpen.
Datum opname: 25 augustus 2023.

Beluister of bekijk de podcast via SpotifyCastboxRadio Public, google podcasts en Youtube.

Aflevering 1 - De Grote Solidariteitscampagne

In aflevering 1 springen we direct in op de wooncoop actualiteit. Er is een grote solidariteits campagne van start gegaan! Samen met drie groepen wil wooncoop drie woningen voor kwetsbare huurders realiseren. Om hier alles over te weten te komen hebben we Gerbrand Nootens achter de micro gehaald.

Gerbrand Nootens is mede-oprichter van wooncoop, bewonerscoach, en vooral belangrijk voor dit gesprek: Hij leidt de solidariteitsprojecten  binnen wooncoop.

Locatie: Cohousing De Haringrokerij, Antwerpen.
Datum opname: 25 augustus 2023

Beluister de podcast via Spotify, google podcasts, Castbox, Radio Public en Youtube.

Productie

Productie: Vincent Slock, bezieler van Jaagpad Productions

Gastheer: Zjef Van Acker, communicatie manager van wooncoop

jaagpad wooncoop podcast