WONEN

Huren bij wooncoop is niet ‘klassiek’ huren. Je hebt bij wooncoop recht op levenslang wonen.
Als bewoner word je aandeelhouder van de coöperatie en je huurprijs is afhankelijk van het aantal aandelen die je bezit. Een voorbeeld van deze berekening kan je hier bekijken.

wooncoop werkt ook kostendelend. De huurprijzen worden per gezin berekend op basis van de kosten die gepaard gaan met je eigen unit.

OP ZOEK NAAR EEN HUURWONING?

Bekijk hier ons huidig aanbod:

Zoek je een plek in een andere buurt, met een andere visie of een ander woontype?
Dan willen we jou leren kennen, omdat we vraag gedreven werken.

We willen in kaart brengen waar en wie onze coöperatieve fans zijn.
Zo kunnen we de hot zones in Vlaanderen en Brussel ontdekken en de juiste mensen op het juiste moment contacteren wanneer er een mooie opportuniteit op tafel ligt.
Wil jij graag bij wooncoop wonen en ook op de hoogte gebracht worden van nieuwe woonplekken?

Word dan coöperant en schrijf je in als kandidaat bewoner.

OP ZOEK NAAR EEN COÖPERATIEF WOONPROJECT ISM BEWONERSBEGELEIDING?

Bekijk hier ons huidig aanbod:

Draaiboek “Coöperatief wonen ism bewonersbegeleiding”, leidraad voor alle betrokkenen.

Sinds de invoering van de persoonsvolgende financiering hebben veel begeleidingsdiensten keuzes moeten maken aangaande huisvesting van hun cliënten. Het opzet van deze operatie is dat zorg en wonen gescheiden worden, waardoor de cliënt voor beide facetten beroep kan doen op verschillende aanbieders. Dit maakt het voor organisaties die beiden aanbieden, niet zo eenvoudig.

Het draaiboek “COÖPERATIEF WONEN IN SAMENWERKING MET BEWONERSBEGELEIDING” licht de krijtlijnen toe van de coöperatieve aanpak en toont aan in welke mate begeleidingsdiensten hiermee aan de slag kunnen. Enerzijds voor de nieuwe vragen die ze krijgen, anderzijds om het beheer van hun eigen huisvesting anders aan te pakken.

We zijn er ons van bewust dat elke situatie anders is en het vermoedelijk maatwerk wordt. Deze aanpak kunnen we in een volgende stap bespreken. Het draaiboek vormt hierbij een aanzet tot een verkenning naar prille initiatieven of grootse plannen.

Dit draaiboek kwam tot stand in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg.

 

 

Schrijf je hier in voor online infosessies waar we op een bevattelijke wijze het model toelichten en in dialoog gaan met verantwoordelijke (en gebruikers) uit diverse organisaties uit de ruime sector welzijn en zorg.

Word coöperant en schrijf je in als kandidaat bewoner