Header afbeelding

Hoe het allemaal begon

Een van onze coöperanten droomde al langer van een cohousing in het pand aan de overkant, een voormalige veehandelaarswoning met ruime stallingen en tuin in de Gemeentestraat te Kessel-Lo.  Een aftoetsing bij de dienst stedenbouw bevestigde dat hier wel potentieel in zit en er vormde zich een groepje kandidaat-bewoners die deze prachtkans zeker wilden onderzoeken.  In volle corona-lockdown vonden deze “believers” van het coöperatief wonen elkaar via enkele online infosessies van wooncoop.  In de aanloop van de nakende verkoop van het pand werden digitale banden op korte tijd gesmeed.

De neuzen stonden snel in dezelfde richting, en een eerste visie van hoe zij als groep wensten samen te leven en wonen kwam op papier. Ondertussen is de omgevingsvergunning aangevraagd en zijn we in blijde verwachting van de goedkeuring.

Coöperatief wonen, net buiten de ring

Het pand ligt ideaal op loopafstand van het stadscentrum, het station, het Provinciaal domein en een lagere school. Ook de aansluiting op de fietsostrade is vlakbij. De wijk kent een dynamische buurtwerking.

Voor de realisatie van dit project werken we samen met ectv Architecten.

Investeren in dit project?

Het startkapitaal voor dit project werd bijeengebracht door 52 coöperanten. Momenteel zijn we op zoek naar extra investeerders. Door te investeren in dit project, help je mee om collectief en duurzaam wonen mogelijk te maken in de Leuvense regio, en dat aan een eerlijke prijs.

Word lokale impact-investeerder

Grijp de kans om je spaarcenten te laten werken
voor een lokaal & duurzaam woonproject

Contact & Evenementen

wooncoop infosessies & Evenementen in Leuven

Alle vragen over Stek Future