cohousing Moos°Herk

Fase
Ontwerp

Oplevering
2023

Units
30

Gezocht
Bewoners
Investeerders

REGIO: Hasselt (Sint-Lambrechts-Herk)

Voor dit project in kregen we een grote site in de Vorststraat in erfpacht van de stad Hasselt. In totaal gaat dit over een oppervlakte van 7.500 m² waar er een 30 tal woonunits voor cohousing  zullen zijn. 

De vergunning voor dit pand zal in april 2021 in orde zijn.  We hebben recent het architectenbureau ECTV aangesteld die momenteel bezig zijn aan het voorontwerp.  Bewoners die zich aanmelden kunnen nog vele keuzes mee helpen maken.

Wonen in dit project?

Neem alvast een kijkje in de brochure van de bewonersgroep.

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed. 
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om hier te wonen? Laat het weten aan annelies@wooncoop.be of ga eens langs op een van de maandelijkse infocafés van Moos°Herk.

Investeren in dit project? 

We zijn momenteel op zoek naar kapitaal voor de voorstudie. Door te investeren in projecten als cohousing Moos°Herk in Hasselt steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.