Header afbeelding

De Bellefleurstraat

In juni 2022 kocht wooncoop met behulp van 68 investeerders twaalf appartementen aan in de Bellefleurstraat in Gent. In november 2022 kregen we de mogelijkheid om de twaalf appartementen ernaast ook aan te kopen. Via een knotsgekke campagne slaagde wooncoop erin om €1 miljoen extra op te halen in 1 week tijd! 

De renovatie start in 2023 om hier tegen begin 2024 een duurzaam woonproject van te maken. Er komen vier energie-efficiënte warmtepompen voor de 24 appartementen en er wordt stevig na-geïsoleerd waardoor er 2,5 keer minder warmteverlies is. In totaal zal het energieverbruik met 80% dalen en wordt 23,4 ton CO2 per jaar minder uitgestoot. Voorheen waren alle appartementen individuele eilanden waar weinig interactie mogelijk was, tevens was de tuin enkel toegankelijk voor de appartementen op de gelijkvloers. Om de gemeenschap te versterken in de Bellefleurstraat krijgen alle bewoners straks toegang tot de tuin, de wasbar en nog een 3e collectieve ruimte. 

Cohousing Bellefleur cooperatief wonen via wooncoop

Een bloeiend woonproject

Het appartementsgebouw bestaat uit vierentwintig wooneenheden. twintig 2-kamer appartementen en vier 1-kamer appartementen die begin 2024 kunnen bewoond worden. Je kan je hiervoor nu al aanmelden als bewoner. Contacteer Chiara@wooncoop.be

Dit project werd natuurlijk enkel mogelijk gemaakt dankzij de vele coöperatieve investeerders en leninggevers. Ook jij kan dit duurzame Gentse project helpen realiseren door te investeren in wooncoop.

Klik hier om de plannen te ontdekken van de Bellefleur gemaakt door de architecten van Havana.

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het woonproject te realiseren.

Cohousing Bellefleur cooperatief wonen via wooncoop