Header afbeelding

Status

Op dit moment wordt de Bellefleur gerenoveerd. Binnenkort kunnen potentiële bewoners zich aanmelden om de laatste appartementen op te vullen. Bewoning start in juli 2024.

Duurzaam wonen op een toplocatie

Er zijn drie grote redenen waarom wonen in de Bellefleur een voorrecht is. Dit woonproject is gelegen op een toplocatie in Gent, er heel wat ecologische ingrepen gebeurd tijdens de renovatie en je woont er in een leuke woongemeenschap.

Bellefleur Bellefleurstraat wooncoop samenhuizen

Een levendige buurt

De Bellefleur ligt net naast de ring van Gent  waardoor je snel in en uit Gent bent. Tevens is het ook een buurt met heel wat mogelijkheden. Om de hoek vind je er het natuurreservaat De Bourgoyen, een openbaar zwembad en heel wat winkels en horeca. 

Leef in een woongemeenschap

In de Bellefleur hebben de bewoners hun eigen privé-appartementen terwijl er verschillende mogelijkheden zijn om de medebewoners te ontmoeten. 

Voor de wooncoop-renovatie waren alle 24 de appartementen individuele eilanden waar weinig interactie mogelijk was, tevens was de tuin enkel toegankelijk voor de appartementen op de gelijkvloers. Dankzij de ingrepen van wooncoop wordt de gemeenschap versterkt in de Bellefleurstraat. Alle bewoners hebben nu toegang tot de tuin, een washok en nog twee andere collectieve ruimtes.

De renovatie van de Bellefleur gebeurde in samenwerking met de architecten van Havana.

Cohousing Bellefleur cooperatief wonen via wooncoop

Een ecologische renovatie

De renovatie van de Bellefleur startte in 2023. Er zijn nu energie-efficiënte warmtepompen voor de 24 appartementen en er is stevig na-geïsoleerd waardoor er 2,5 keer minder warmteverlies is. In totaal daalde het energieverbruik met 80% en wordt 23,4 ton CO2 per jaar minder uitgestoot. 

De bewoners van de Bellefleur wonen nu ecologischer dan de doorsnee Vlaming.

Heb je interesse om hier te wonen, vul dan het ik-wil-wonen formulier in. Zo word je automatisch op de hoogte gebracht van nieuwe mogelijkheden.

Bellefleur Gent Bellefleurstraat wooncoop coöperatief wonen

Hoe Bellefleur tot stand kwam

In juni 2022, na een korte maar krachtige campagne, kon wooncoop 12 appartementen aankopen in de Bellefleurstraat. Er waren 68 investeerders die €1 miljoen euro bijeen brachten. Iedereen was onder de indruk van het succes en bij wooncoop dachten we: “Dit is eenmalig, dit lukt ons geen twee keer op één jaar tijd”.

Echter, 5 maand later, in november 2022 kreeg wooncoop opeens de kans om de 12 appartementen ernaast ook aan te kopen. Hiervoor was het terug nodig dat er op korte tijd €1 miljoen euro bijeen gebracht werd.

Wat voor velen onmogelijk leek, gebeurde gewoon: op 8 dagen tijd brachten investeerders meer dan €1 miljoen euro bijeen! Of met andere woorden: de 12 appartementen van De Bellefleur werden er 24. 

Bellefleur solidair

Samen met Gent Samen Solidair organiseert wooncoop “Bellefleur Solidair”: één van de 24 woningen in de Bellefleurstraat wordt gefinancierd door een groep solidaire burgers. Dankzij de burger-investering via solidaire aandelen kunnen kwetsbare huurders er aan een lage woonkost wonen en zich ontplooien.

Het is namelijk een hels karwei om onderdak te vinden voor kwetsbare huurders zoals vluchtelingen-gezinnen en mensen met een beperking. Woningen, gefinancierd via solidaire aandelen in wooncoop kunnen mee een oplossing zijn in deze problematiek.

Klik op deze link voor meer info.

Bellefleur solidair Gent. wooncoop. Gent Samen solidair. Een hart voor vluchtelingen

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop