COHOUSING EKELEN

Fase
Ontwerp

Oplevering
2023

Aantal units
25

Gezocht
Kapitaal
Bewoners

Regio: Herentals

Coöperatief en groen wonen

Dichtbij de stadskern en bereikbaar maar toch groen wonen: dat wilden de trekkers van dit cohousing project bereiken. Al sinds 2012 droomt deze groep enthousiastelingen van een co-housingproject in de Kempen. Het vinden van een geschikte site was een werk van lange adem, maar sinds begin 2019 ligt de locatie voor dit project vast. Een perceel in Herentals, op 15 minuten fietsen van het station, zal hun ‘thuis’ worden. Om te helpen bij de juridische zaken vonden zij ons. Wooncoop ondersteunt deze groep dan ook graag in hun coöperatief wonen-project. In het afgewerkte project zullen er 25 woonunits zijn. Het project zal klaar zijn in 2022.

WONEN IN DIT PROJECT?

Het perceel ligt in Herentals, tussen de Ekelstraat, Ekelberg en Kleine Ekelstraat. Het station van Herentals ligt op een kwartiertje fietsen, en vandaar zijn er vlotte treinverbindingen naar Antwerpen, Brussel, de Zuiderkempen en Noord-Limburg. Ook de nieuwe fietsostrades zijn vlakbij. Er zijn 25 woonunits voorzien, waar je kan genieten van je privacy. Daarnaast zullen er ook gedeelde ruimtes zijn zoals een polyvalente ruimte, een kleine wasserij en een professionele keuken.
Voor de inrichting van de site, zowel ons perceel voor cohousing als de rest van de site,  wordt Omgeving ingeschakeld. OM/AR architecten neemt dan weer het ontwerp van onze gebouwen op zich.

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed. 
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om hier te wonen? Laat het weten via info@wooncoop.be.

 

Investeren in dit project?

Door te investeren in het project cohousing Ekelen steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen en vanaf 5.000 euro kan je een lening geven om dit project mee mogelijk te maken.

Zelf een project starten?

Zelf een cohousing-project zoals cohousing Ekelen starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op via info@wooncoop.be