Header afbeelding

Coöperatief wonen in Herentals

Dichtbij de stadskern en bereikbaar maar toch groen wonen: dat wilden de trekkers van dit cohousing project bereiken. Al sinds 2012 droomt deze groep enthousiastelingen van een co-housingproject in de Kempen. Het vinden van een geschikte site was een werk van lange adem, en sinds begin 2019 ligt de locatie voor dit project vast. Een perceel in Herentals, op 5 minuten fietsen van het station, zal hun ‘thuis’ worden. Om te helpen bij de juridische zaken, werken ze samen met wooncoop.

wooncoop ondersteunt deze groep dan ook graag in hun coöperatief wonen-project. In het afgewerkte project zullen er 27 woonunits zijn. Op dit moment loopt de vergunningsaanvraag en wordt verwacht dat het project klaar zal zijn midden 2025.

WONEN IN DIT PROJECT?

Het perceel ligt in Herentals, tussen de Ekelstraat, Ekelberg en Kleine Ekelstraat. Het station van Herentals ligt op een kwartiertje fietsen, en vandaar zijn er vlotte treinverbindingen naar Antwerpen, Brussel, de Zuiderkempen en Noord-Limburg. Ook de nieuwe fietsostrades zijn vlakbij. Er zijn 25 woonunits voorzien, waar je kan genieten van je privacy. Daarnaast zullen er ook gedeelde ruimtes zijn zoals een polyvalente ruimte, een kleine wasserij en een professionele keuken.

Voor de inrichting van de site, zowel ons perceel voor cohousing als de rest van de site,  wordt 
Omgeving ingeschakeld. OM/AR architecten neemt dan weer het ontwerp van onze gebouwen op zich. 

Cohousing Ekelen Herentals wooncoop

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren.

"Ook mensen met nog beperkte financiële mogelijkheden kunnen cohousen binnen een coöperatief project."
Ann
Bewoonster