Header afbeelding
Herentals, Antwerpen
Cohousing, 25 units
Bewoners, Publieke investeerders, Achterban investeerders
Ontwikkeling

Coöperatief wonen in Herentals

Dichtbij de stadskern en bereikbaar maar toch groen wonen: dat wilden de trekkers van dit cohousing project bereiken. Al sinds 2012 droomt deze groep enthousiastelingen van een co-housingproject in de Kempen. Het vinden van een geschikte site was een werk van lange adem, maar sinds begin 2019 ligt de locatie voor dit project vast. Een perceel in Herentals, op 4 minuten fietsen van het station, zal hun ‘thuis’ worden. Om te helpen bij de juridische zaken vonden zij ons.

wooncoop ondersteunt deze groep dan ook graag in hun coöperatief wonen-project. In het afgewerkte project zullen er 25 woonunits zijn. Het project zal klaar zijn in 2022.

WONEN IN DIT PROJECT?

Het perceel ligt in Herentals, tussen de Ekelstraat, Ekelberg en Kleine Ekelstraat. Het station van Herentals ligt op een kwartiertje fietsen, en vandaar zijn er vlotte treinverbindingen naar Antwerpen, Brussel, de Zuiderkempen en Noord-Limburg. Ook de nieuwe fietsostrades zijn vlakbij. Er zijn 25 woonunits voorzien, waar je kan genieten van je privacy. Daarnaast zullen er ook gedeelde ruimtes zijn zoals een polyvalente ruimte, een kleine wasserij en een professionele keuken.
Voor de inrichting van de site, zowel ons perceel voor cohousing als de rest van de site,  wordt Omgeving ingeschakeld. OM/AR architecten neemt dan weer het ontwerp van onze gebouwen op zich. 

Hoe je ons kan vinden

Investeren in Ekelen als achterban

hoe werkt het en welke zijn de mogelijkheden tot investeren?

"Ook mensen met nog beperkte financiële mogelijkheden kunnen cohousen binnen een coöperatief project."
Ann
Bewoonster

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.