Header afbeelding

WONEN VLAKBIJ GENT ST.-PIETERS

Het AlberThuis in de Koning Albertlaan is een charmant herenhuis, met dito bewoners. wooncoop kocht het aan in 2018 waarna het een totaalrenovatie onderging om te voldoen aan de huidige energetische normen. 

Er wonen vandaag 8 volwassenen en een kind onder één dak. Iedereen heeft zijn eigen privé ruimte. Daarnaast worden leefruimte, keuken, kelder, badkamers en tuin gedeeld. 

Het leven verandert steeds, en af en toe wordt er eens een nieuwe bewoners gezocht. Heb je interesse om hier te wonen in de toekomst? Vul dan zeker dit formulier in. Zo word je op de hoogte gehouden van vrije woonplekken.
Alberthuis bewonersgroep wooncoop coöperatief wonen deelhuis

Ps: Wist je dat de AlberThuizers zorgen voor de sfeerbeelden in deze wooncoopfilm

De 3 principes van wooncoop

Via de coöperatieve vennootschap houden we de stad in handen van de burgers. Door samen eigenaar te zijn, staan we sterker.

Via architectuur creëren we een meer verbonden stad. Onze woningen zetten aan tot interactie met medebewoners en de buurt. Tevens streven we in onze bewoners gelijkwaardigheid en sociale inclusie na.

icoon cooperatief_RGB_transparant

Bewoners huren bij zichzelf aan de werkelijke kostprijs. De gebouwen en de kosten van het beheer worden gedekt. Niet meer, niet minder.

Tevens heeft het wooncoop-systeem enkele solidariteitsmechanismen die wonen meer betaalbaar kunnen maken: (1) vrienden en familie kunnen bewoners steunen door te investeren, (2) bewoners die meer kapitaal kunnen inbrengen steunen anderen die minder kapitaal kunnen inbrengen en (3) er zijn ook solidariteitsaandelen. Via deze aandelen staan investeerders hun rendement af zodat bewoners aan een lagere maandlast kunnen wonen.

icoon kwalitatief_RGB-transparant

wooncoop beheert het vastgoed op zeer lange termijn. Hierdoor worden écht duurzame keuzes gemaakt. Er wordt gekozen voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen zodat de woningen lang meegaan. Ook isoleren we de woningen grondig en zetten we in op duurzame technieken zoals zonnepanelen en warmtepompen. 

Door dit te combineren met een eerlijk businessmodel wordt de ecologische en sociale duurzaamheid ook economisch duurzaam.

icoon duurzaam_RGB_transparant

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop