Alberthuis

Fase
Bewoond

Oplevering
2019

Aantal units
7

REGIO: GENT

Het huis in de Koning Albertlaan 176 is een authentiek herenhuis, vlakbij Station Gent St-Pieters, dat wooncoop renoveerde om te voldoen aan de huidige energetische normen. In dit charmante huis is er plaats voor 7 ‘samenhuizers’. In de gemeenschappelijke delen is er een leefruimte, keuken, kelder en tuin. Op de eerste, tweede en derde verdieping vind je telkens twee kamers, een badkamer en een gedeeld toilet. Daarboven ligt nog een ruime, zonnige zolderkamer. Ideaal om te woningdelen!

Wonen in dit project?

Het huis in de Koning Albertlaan is reeds bewoond. Ontdek onze andere projecten waar nog woongenoten gezocht worden:

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar. 

    1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
    2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
    3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed.
    4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Interesse om coöperatief te wonen? Laat het weten aan chiara@wooncoop.be.

Investeren in een coöperatief project? 

Door te investeren in projecten zoals dit in de Koning Albertlaan steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.

Zelf een project starten?

Zelf een woningdeel project zoals het Alberthuis starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op met gerbrand@wooncoop.be