De Gele Kornoelje

Fase
Aankoop en
renovatie

Oplevering
2020

Aantal units
6

Gezocht
Investeerders

REGIO: GENT

Het pand wordt aangekocht door wooncoop in 2020. Dit statige herenhuis is gelegen in de Monterreystraat, buurt van Sint-Pietersstation en het Citadelpark. Het beschikt over 9 kamers, een ruime living/zitplaats/eetplaats en een prachtige zuidwest georiënteerde tuin. De woning is in goede staat. Voor bewoning ondergaat het enkele opfrissingswerken en wordt het energievriendelijker gemaakt.

Vanaf september 2020 kan het huis bewoond worden door een bewonersgroep van een 6-tal bewoners. De startgroep van 3 bewoners is intussen uitgebreid tot 6 bewoners.

De Gele Kornoelje
Wonen in dit project? 

Coöperatief wonen in wooncoop betekent dat alle bewoners van wooncoop samen eigenaar zijn van hun woningen: ze zijn bewoner-coöperant. Door het samen zelf te doen sta je sterker dan als klassieke huurder of als individuele eigenaar.

   1. Je neemt deel in de financiering van je woning door te investeren in aandelen.
   2. Je betaalt een maandelijkse huur. Deze huur stemt overeen met de kostprijs. Wat je eventueel teveel betaalt krijg je achteraf terug.
   3. Je bent aandeelhouder van wooncoop en hebt inzicht en zeggenschap in hoe wooncoop wordt bestuurd, hoe jouw kapitaal en huur worden besteed. 
   4. Je hebt zeggenschap in hoe jouw woning wordt beheerd.

Momenteel is de bewonersgroep voltallig.

Meer info : Gerbrand@wooncoop.be


Investeren in dit project? 

Door te investeren in de Monterreystraat steun je een duurzame vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken. 

Volg de online infosessie en kom alles te weten over investeren bij wooncoop.
Schrijf je in en je ontvangt een zoomlink per mail.

Zelf een project starten?

Wil je zelf een woningdelenproject zoals De Gele Kornoelje starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem dan contact op met Gerbrand@wooncoop.be