PATERSSITE

Regio: Sint-Niklaas

De Paterssite is gelegen in de stadskern van Sint-Niklaas, op wandelafstand van het station en van de grote markt (hoek Truweelstraat en Leopold II-laan). Deze site omvatte oorspronkelijk de 'Paterskerk', het klooster van Paters Franciscanen (Minderbroeders) en een binnentuin als groene oase.

Nadat de Paters Franciscanen afscheid namen van deze plek, kon de Stad Sint-Niklaas de Paterssite aankopen. Vervolgens besloot het stadsbestuur, om in samenwerking met ‘Interwaas’ (Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor streekontwikkeling in het Waasland) de Paterssite een nieuwe bestemming te geven in traditie met wat het altijd is geweest: gemeenschappelijk wonen, een buurthuis en een groene stadstuin. wooncoop en Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar om op deze plaats een vernieuwend woonproject te realiseren: 22 wooneenheden volgens het coöperatief model met gemeenschappelijke functies. Er zal plaats zijn voor gezinnen, koppels en singles met of zonder kinderen.

Bouw mee aan de coöperatieve woondroom van de toekomst

Om dit project financieel mogelijk te maken, halen we kapitaal op bij de toekomstige bewoners én bij ethische investeerders. Wil je meer weten over hoe je met jouw spaargeld mee kunt bouwen aan een coöperatieve woonmarkt? Schrijf je dan zeker in op één van onze online infosessies voor investeerders.

Wil je concreet meebouwen aan dit vernieuwend project in Sint Niklaas, dan kan dit door aandelen te kopen of door een lening te verstrekken aan wooncoop. Deze actie loopt vanaf vandaag tot november 2020. Gebruik onderstaande knoppen om meer te weten over leningen en aandelen, of om meteen actie te nemen.

Wil je nog meer informatie over investeren, stel je vraag aan jan@wooncoop.be

Draag jouw steentje (of steen) bij om de nieuwe en toekomstgerichte weg van coöperatief wonen te helpen realiseren!

Wil je naast investeren in dit project hier ook komen wonen? Dan kan je je naam doorgeven aan jeroen@wooncoop.be

Partners