PATERSSITE

Waasland - Sint-Niklaas

De Paterssite is gelegen in de stadskern van Sint-Niklaas, op wandelafstand van het station en van de grote markt (hoek Truweelstraat en Leopold II-laan). Deze site omvatte oorspronkelijk de 'Paterskerk', het klooster van Paters Franciscanen (Minderbroeders) en een binnentuin als groene oase.

Nadat de Paters Franciscanen afscheid namen van deze plek, kon de Stad Sint-Niklaas de Paterssite aankopen. Vervolgens besloot het stadsbestuur, om in samenwerking met ‘Interwaas’ (Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor streekontwikkeling in het Waasland) de Paterssite een nieuwe bestemming te geven in traditie met wat het altijd is geweest: gemeenschappelijk wonen, een buurthuis en een groene stadstuin. wooncoop en Sint-Niklaas slaan de handen in elkaar om op deze plaats een vernieuwend woonproject te realiseren: 22 wooneenheden volgens het coöperatief model met gemeenschappelijke functies. Er zal plaats zijn voor gezinnen, koppels en singles met of zonder kinderen.

Bouw mee aan de coöperatieve woondroom van de toekomst

Om dit project financieel mogelijk te maken, halen we kapitaal op bij de toekomstige bewoners én bij ethische investeerders. Wil je concreet meebouwen aan dit vernieuwend project in Sint Niklaas, dan kan dit door aandelen te kopen of door een lening te verstrekken aan wooncoop. Gebruik onderstaande knoppen om meer te weten over leningen en aandelen, of om meteen actie te nemen.

Wil je meer weten over wonen op de Paterssite ?
Schrijf je dan in op één van onze infosessies. Je krijgt er inzage in de plannen, je leert er meer over het principe van coöperatief wonen, de huurmodaliteiten en de instapprocedure. Je maakt er ook kennis met Jan en Chiara, uw woonconsulenten die je zullen bijstaan in jouw keuzeproces.
Schrijf je hier in

Wil je meer informatie over investeren, stel je vraag aan jan@wooncoop.be

Draag jouw steentje (of steen) bij om de nieuwe en toekomstgerichte weg van coöperatief wonen te helpen realiseren!

Aandeelhouder worden bij wooncoop kan al vanaf 250 euro. Voor al onze aandeelhouders beogen wij een gemiddeld rendement van  2% per jaar. Alle details over onze aandelen kan je hier nalezen.

Het minimaal bedrag van een lening bedraagt 5.000 euro.  De lening is jaarlijks opzegbaar, en de bruto interest is 2%. Meer details over het geven van een lening aan wooncoop kan je hier nalezen. Bekijk een blanco versie van de leningovereenkomst.

Wil je hier komen wonen?

Dit woonproject zoekt in de toekomst ook bewoners ! Interesse om hier te komen wonen? Geef jouw gegevens alvast door en we nodigen jou uit voor een infosessie begin 2021.  Druk op de knop en vul enkele contactgegevens in.

Timing

Ophalen start kapitaal: najaar 2020
Indienen omgevingsvergunning: voorjaar 2021
Start werken: najaar 2021
Eerste bewoning: 2022

Partners