waarom een lening verstrekken?
RECLAME
Wil je je spaargeld beleggen met zowel maatschappelijk als financieel rendement?
Dan is het verstrekken van een lening aan wooncoop een goede keuze.
Het is de ideale manier om uw slapend spaargeld te activeren.
Je kan kiezen uit 3 soorten leningen met elk hun specifieke duurtijd en interest!
Aanbod leningen
Duurtijd | Interest | Opvraagbaarheid |
---|---|---|
Onbepaalde duur
(minimum 1 jaar) | 1%* | Op 6 maand |
3 jaar | 2%* | Terugbetaling na 3 jaar |
5 jaar | 3%* | Terugbetaling na 5 jaar |
*de interest is onderhevig aan 30% roerende voorheffing.
Type leningen: achtergesteld.
Minimale inleg: 5.000€
Investeren in aandelen/achtergestelde leningen houdt risico’s in. Je loopt het risico laattijdig betaald te worden en een deel of het geheel van het geïnvesteerde kapitaal te verliezen. Lees vooraf de informatienota en WWW.WOONCOOP.BE/INVESTERINGSVOORWAARDEN

wat doen we met het burgerkapitaal?
Jouw investering wordt integraal voor onze projecten aangewend.
Op die manier maak je kwaliteitsvol wonen mogelijk voor mensen met minder kapitaal. Een win-win-situatie dus!
Indien gewenst kun je jouw aankoop koppelen aan één specifiek wooncoop-project.
Overtuigd ?
Investeren in aandelen/achtergestelde leningen houdt risico’s in. Je loopt het risico laattijdig betaald te worden en een deel of het geheel van het geïnvesteerde kapitaal te verliezen. Lees vooraf de informatienota en WWW.WOONCOOP.BE/INVESTERINGSVOORWAARDEN
Wees je bewust van de risico's
Investeren in wooncoop houdt risico’s in. Investeerders lopen het risico om minder dan verwacht of geen rendement te ontvangen en om hun investering niet, onvolledig en/of laattijdig terugbetaald krijgt. De aandelen van wooncoop zijn slechts beperkt overdraagbaar. De achtergestelde leningen van wooncoop zijn niet overdraagbaar.
Het rendement dat wooncoop op aandelen ambieert neemt de vorm van een waarde-aangroei die de markt van het residentieel vastgoed volgt. De aandelen geven dus geen recht op dividend. Het rendement erop is niet gegarandeerd en hangt af van de financiële prestaties van wooncoop en de evolutie van de residentiële vastgoedmarkt. Het zal enige jaren duren voor wooncoop de geambieerde waarde-aangroei op aandelen kan waarmaken. Voor aandeelhouders die de eerstkomende jaren uitstappen, is te verwachten dat ze hun inbreng niet geheel terugkrijgen.
De belangrijkste factoren die de financiële prestaties van wooncoop en dus ook de risico’s voor beleggers bepalen zijn o.a.: het risico op oplopende (investerings)kosten en vertragingen bij het ontwikkelen en beheren van woonprojecten, het risico op liquiditeitsproblemen, het risico op oplopende financieringskosten, het risico op leegstand en/of tegenvallende huurinkomsten, het risico op tegenvallende vastgoedwaarde van de woonprojecten en het risico i.v.m het jeugdige en innovatieve karakter van wooncoop.
In het bijzonder vereist het bedrijfsmodel van wooncoop een langetermijnbehoud en voortdurende, belangrijke instroom van investeerders en een voortdurende aanwas van langetermijnleningen bij kredietinstellingen. Indien wooncoop daar onvoldoende in slaagt zal dit haar hinderen in de uitvoering van haar bedrijfsplan en/of het terugbetalen van investeerders.
Lees vooraf de volledige informatienota voor je beleggingsproduct, zodat je de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in wooncoop te beleggen volledig begrijpt. Deze informatienota is beschikbaar op www.wooncoop.be/investeringsvoorwaarden en opvraagbaar per e-mail (info@wooncoop.be), per post (Kerkstraat 108, 9050 Gent) of per telefoon (09 296 44 54). Deze informatienota werd niet gecontroleerd noch goedgekeurd door de FSMA.
Je kan de informatienota’s ook rechtstreeks downloaden via deze links: informatienota voor achtergestelde leningen en informatienota voor aandelen.