LENING

Maak goed wonen mogelijk voor iedereen

wooncoop investeert in gronden en panden om er betaalbare en kwalitatieve huurwoningen van te maken. De (toekomstige) bewoners kopen aandelen van de coöperatie en worden zo mede-eigenaar, ze huren van zichzelf. wooncoop geeft de bewoners levenslang woonrecht en beheert en onderhoudt de woningen, met volledige transprarantie en altijd in samenspraak. 

Duurzaam beleggen

Beleggen in wooncoop is meer dan financieel rendement: je investeert in lokale projecten die van coöperatief wonen, naast huren en kopen, mee in de woningmarkt zetten. Je belegt in een coöperatie waar faire economie, transparantie en inzage voorop staan. Een slimme, duurzame en veilige investering.

 

Investeren in wooncoop

De belangrijkste zaken op een rijtje
Prijs

Elke aandeelhouder van wooncoop kan ook een lening geven aan wooncoop, voor een minimumbedrag van 5.000 euro.

Aantal

Je ontvangt jaarlijks een bruto interest van 2%, waarvan we de 30% roerende voorheffing rechtstreeks betalen aan de overheid en 70% aan jou. 

Uitstappen

Je kan je lening jaarlijks opzeggen op de verjaardag ervan, dit door het minimum zes maanden op voorhand te laten weten. Zonder deze opzegging wordt de lening stilzwijgend verlengd.

Risico

Onze leningen zijn achtergesteld.  Dat betekent dat, bij een eventuele faling, eerst alle schuldeisers van wooncoop uitbetaald worden, vervolgens de leningverstrekkers, en tenslotte de aandeelhouders.

Lening geven als bewoner

Als je als leninggever ook bewoner wordt, kan je het bedrag van je lening omzetten in B aandelen en genieten van de voordelen die dat met zich meebrengt. 

Wat heeft wooncoop al gerealiseerd?

Een greep uit onze projecten

Overtuigd?

Sluit je aan bij onze snel groeiende beweging en bouw mee aan wooncoop.

Vul dan het formulier in. Met deze gegevens kunnen wij een leningsovereenkomst opmaken. 

Ons contacteren kan ook via info@wooncoop.be of bel 09 296 44 54. Ook langskomen kan na een afspraak: De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gent

Leninggever in 3 stappen
Stap 2
We maken een overeenkomst op die je moet (digitaal) ondertekenen.
Stap 3

Zodra alles is doorgevoerd, ben je leninggever van wooncoop.

Meer informatie?

We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden