Header afbeelding


Hoera! Het wooncoop project in Ekelen werd geselecteerd als duurzame held voor SDG 13 – klimaatactie.

Een lokale duurzame held? Wat is dat?

Een lokale duurzame held zet zich dagdagelijks in voor een duurzame wereld. De helden zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden reeds bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

Zij houden zich bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking.

De lokale duurzame helden worden in de kijker gezet tijdens de week van de duurzame gemeente van 17 tot 25 september.

Op 25 september viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Dat is een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030.

Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. Meer informatie vind je hier.

SAVE THE DATE

Speeddateavond met de lokale duurzame helden van Herentals op vrijdag 24 september in de Kapel. (Wolstraat 27 in Herentals)

Op deze avond maken burgers kennis met de verschillende Herentalse helden. Burgers kunnen 5 helden kiezen waarmee zij (in groepjes) 7 minuten lang kunnen speeddaten. 3 minuten lang vertel je als held kort wat je doet, 4 minuten lang is er ruimte voor vragen, uitwisseling, … .

Het programma is als volgt:

19 uur deuren open
19u30 – 20u15 welkomstwoord + spreker
20u30 – 21u30 speed-daten met de lokale duurzame helden (7 minuten per held)
21u30 – … gezellige avond

Tot dan!