Header afbeelding

Update 1 juli 2023: De nieuwe bewoner is gevonden

Woon coöperatief

Dit is je kans om coöperatief te wonen in één van de leukste deelhuizen van Gent. De bewoners van het AlberThuis zijn op zoek naar een nieuwe huisgenoot vanaf 1 augustus. De plek die vrij komt is geschikt voor één persoon.

Alberthuis wooncoop deelwoning in gent

Dit herenhuis werd in 2019 totaal gerenoveerd en er zijn zonnepanelen in eigendom van Energent. Je deelt een fietsen-inkomhal, woonkamer, keuken, 3 badkamers, een kelder en een tuin. De vrije privé-kamer is 18 m2 groot en ligt op de tweede verdieping vooraan. Het is ‘Kamer 3’ op de plannen.

Als bewoner wandel je in 5 minuten het station Gent Sint-Pieters binnen, of sta je in 10 minuten in de Blaarmeersen of het centrum van Gent. Er zijn ook heel wat winkels in je buurt. 

Via deze link vind je de infofiche met alle informatie en een mooie tekst van de bewoners. Heb je interesse om hier te wonen? Vul dan dit formulier in.

De bewoners aan het woord

wooncoop-project “AlberThuis” nodigt gastvrij uit: er komt een kamer vrij! Één van onze bewoners ruilt ons Gentse stekje namelijk in voor de Zweedse natuur.

Wie zijn we: 8 mensen (tussen de 7 jaar oud en 65 jong), 24 fietsen, en ontelbaar veel planten & dromen. Tiemen en Chapa wonen samen op de zolder-loft. Luka en Stijn – home-made koppel – hebben elk een eigen kamer in dit grote herenhuis. Hugo vertegenwoordigt de 3de leeftijd op het 3de verdiep. Bram en dochter Eva wonen in de dubbele kamer met zicht op de tuin- Eva is er ongeveer 40% van de tijd. Ook Robrecht vind je hier soms thuis (met of zonder bezoekende zonen en heerlijke restjes van vegan resto Lekker GEC). 

Iedereen heeft zijn eigen privéruimte (slaapkamer); keuken, living, tuin, kelder en 3 badkamers delen we.

We zijn een diverse groep mensen die allen heel zelfstandig leven. Gemene deler toch: elk van ons heeft minstens één been in het relatief groenere leven en werken (inderdaad, vooral veggie, niet rokende, wel fietsende, en all that jazz). Behalve op de (+/-) maandelijkse samen-momenten, waar we vanalles over het huis bespreken, eten we voornamelijk op eigen ritme.

Huiselijke taken gebeuren deels spontaan op eigen initiatief, of worden via een simpel schoonmaakplan verdeeld onder huisgenoten. Uiteraard leven we samen op basis van respect voor elkaars noden en grenzen. Hoewel iedereen zijn eigen gang gaat, genieten we ook van de kleine momenten samen. Vooral Tiemen, Chapa en Luka spelen graag gezelschapsspelletjes (wat af en toe in lange spelnamiddagen uitmondt). Op zondagavond wordt de dvd-speler al eens bovengehaald en tonen we elkaar onze lievelingsfilms. 

Verder drumt Stijn graag (elders) de pannen van het dak en fietst Robrecht zich graag de ziel uit het lijf-en-leed. En terwijl Bram in dampende kookpotten roert, danst Eva rond de tafel. Last but not least: Francine en Cesar zijn de gevleugelde bewoners van de tuin. In ruil voor etensresten leggen ze af en toe een ei…

Smaakt naar kennismaking?

Is dit niet het woonproject voor jou maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van vrije coöperatieve woonplekken? Vul dan het ik-wil-wonen formulier in.