Header afbeelding

betaalbare huurwoning voor een vluchtelingengezin

De Volle Aflaat is een Gentse buurtgroep die samen met wooncoop investeert in een betaalbare huurwoning voor vluchtelingengezinnen. En dit in samenwerking met Hand-in-Hand.

In 2020 werd het eerste huis aangekocht en opgefrist in Sint-Amandsberg. Nu wordt deze woning bewoond door een gezin van erkende vluchtelingen, en help de buurtgroep de nieuwe bewoners hun weg te vinden.

Om de lage huurprijs te garanderen werd aan de investeerders gevraagd om voor een periode van 5 jaar afstand te doen van rendement. In andere woorden: Investeerders laten hun spaarcenten werken voor mensen in nood en na 5 jaar kunnen ze deze terugvragen.

Wens jij mee te helpen om een project zoals dit op te starten: info@wooncoop.be

Wil je direct investeren? Koop hier aandelen!

Alles over dit project:
Alles over een betaalbare woning voor vluchtelingen?

WOONCOOP STAAT VOOR

WOONKWALITEIT VERBETEREN

Door de bewoners als eindgebruiker al van bij de conceptie in een coöperatief traject mee te laten nadenken over het wonen zelf en hen te ontzorgen op vlak van het juridisch- technische kunnen zij zorgenvrij genieten van hun recht op wonen.

kostendelend wooncoop aandelen wooncoöperatie

OP MAAT KAPITAAL OPBOUWEN

De harde grens tussen huren en kopen verdwijnt binnen het coöperatief woonmodel.

wooncoop wooncoop op maat wonen

verhoogde WOONMOBILITEIT

Door te werken met huurcontracten, kunnen bewoners soepel van woning veranderen die meer aangepast is aan hun actuele woonbehoefte.

cooperatief wonen wooncoop

COÖPERATIEF FINANCIEREN zonder zorgen

Bewoners, achterban en publieke investeerders leggen alle beschikbare middelen samen om het project te realiseren. Investeren in wooncoop = investeren in vastgoed, zonder de zorgen die eigenaarschap met zich meebrengen. Dat geldt voor zowel bewoners als alle andere soorten investeerders.