Header afbeelding

Voedselteams - Organisatie in de kijker!

Met wooncoop hebben we een missie om de maatschappij net dat iets beter te maken. Gelukkig zijn we daar niet alleen in. Daarom introduceren we jullie graag tot andere organisaties die zich inzetten voor een gezondere gemeenschap! Deze maand is dit Voedselteams!

Voedselteams wooncoop Korte Keten boeren

Met wooncoop hebben we een droom. Een droom dat elke bewoner en aandeelhouder eerlijk, gezond en duurzaam voedsel kan consumeren. En dankzij Voedselteams kunnen we blijven dromen!

“Voedselteams is een organisatie die de Korte Keten promoot en mensen rond voeding wil samenbrengen. De contacten tussen de leden en de producenten spelen daarbij een belangrijke rol. De producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun werk en de leden krijgen gezonde, lokale en lekkere producten.

Je bestelt via een webshop je producten (veel meer dan enkel groenten en fruit) en gaat ze op een vast afhaalmoment bij een Voedselteam in de buurt ophalen. Geen team in de buurt? Je kan zelf, met onze hulp uiteraard, een team opstarten; co-housings zijn daarvoor vaak een ideale plek.

voedselteams wooncoop benjamin-brunner-bAcMAhWciiM-unsplash

Wij hopen ten zeerste dat, als je nog geen lid bent van een voedselteam, dat je snel eens een kijkje zal nemen op de website van voedselteams. Daar kan je ontdekken hoe je kan deelnemen aan deze fantastische organisatie!

Voedselteams lijken ons gewoon een goeie match met wooncoop-projecten!