Header afbeelding

In de podcast Sustainababbels gaat Britt elke twee weken in gesprek met duurzame ondernemers over hun uitdagingen, oplossingen en toekomstvisie. Het doel? Zoveel mogelijk ondernemend talent de goesting en handvaten geven om een positieve impact te maken.

Hefboom voor coöperatieve impact financiering

In deze vijfde aflevering van de subreeks over duurzame financiering gaat Britt in gesprek met Karel Lootens, mede-oprichter van wooncoop.

wooncoop is een coöperatie die ondertussen 23 coöperatieve woonprojecten – verspreid over Vlaanderen – heeft ontwikkeld en beheert. Om die projecten te financieren, doet wooncoop beroep op de inbreng van bewoners, bancaire leningen en impact financiering. Zo sloot wooncoop een krediet af bij de coöperatieve impact financier Hefboom voor hun project De Binnenwereld in Adegem.

Vergeet het spaarboek, bouw iets met je geld

In deze aflevering hebben we het over impact investeren als alternatief voor het klassieke spaarboekje, de invloed van een weinig bekende samenwerkingsvorm zoals een coöperatie op het vinden van financiering en de manier waarop je met je eigen filosofie de markt stelselmatig kan veranderen.

Deze aflevering werd gecreëerd in samenwerking met Hefboom en maakt deel uit van de vijfdelige mini-reeks over duurzaam financieren.