Header afbeelding

De bewoners van de deelwoning in cohousing de Haringrokerij zijn op zoek naar een nieuwe huisgenoot vanaf 1 september (of later). De plek die vrij komt is geschikt voor één persoon

Het fenomeen

De Haringrokerij is een gezellige cohousing gelegen dichtbij het centrum van Antwerpen, op een steenworp van de Schelde. Deze pionierende cohousing werd opgericht in 1987. Onvermijdelijk kwamen er veranderingen in de opmaak van de gezinnen, daarom stapte wooncoop in 2022 mee in het verhaal.

De waarden van de bewoners van De Haringrokerij liggen namelijk volledig in lijn met de missie en visie van wooncoop!

Haringrokerij wooncoop Antwerpen Scheldestraat 63

Coöperatief wonen?

Via wooncoop woon je coöperatief in De Haringrokerij. Zo combineer je voordelen van huren en kopen: je investeert in wooncoop, de coöperatieve vennootschap die De Haringrokerij deels bezit. wooncoop heeft dan de verantwoordelijkheid voor alle administratie en onderhoud van de woningen. Als bewoner-coöperant huur je dan ontzorgd bij jezelf, aan de werkelijke kostprijs en tegelijkertijd bouw je kapitaal op via aandelen.

Je maandelijkse woonkost hangt af van (1) de waarde van je aandelen bij intrede, (2) hoeveel je vrienden en familie mee investeren in wooncoop, en (3) je aandelen-opbouw over 25 jaar. Experimenteer met de rekenmodule.

Cohousing de Haringrokerij vrije kamer Scheldestraat wooncoop

De vrije kamer

Het herenhuis in de Scheldestraat is onderdeel van cohousing De Haringrokerij. Dit herenhuis bestaat uit twee grote woningen die in elkaar overlopen. In woning 1 hebben vier huisdelers een slaapverdieping, een badkamer en een leefruimte met keuken. Zij delen een inkomhal en de tuin op het gelijkvloers met woning 2: een gezin en een alleenstaande die ook elk hun privéruimtes hebben. 

De vrije kamer is deel van woning 1. De infofiche met alle informatie vind je via deze link. Foto’s vind je in deze map. Je kan er vanaf 1 september wonen via de coöperatieve formule van wooncoop. Stel je kandidaat voor 30 augustus 2023.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Vul dit formulier in en bewonerscoach Gerbrand Nootens contacteert je voor het beantwoorden van jouw vragen en een ontmoeting met het huis en de bewoners.

Is deze deelwoning niet de woonst voor jou maar wil je wel coöperatief wonen, nu of later? Vul dan het ik-wil-wonen formulier in en ze houden jou op de hoogte van vrije woonplekken op jouw maat.