Header afbeelding

Maak kennis met Catty Verlinden, de nieuwe interne coördinator van wooncoop!

Op 27 september 2022 werd wooncoop 5 jaar, en enkele dagen later kwam Catty Verlinden het team vervoegen. Is dit toeval? Of is Catty het cadeau voor het 5-jarig bestaan van wooncoop? We zijn nu al 2 maanden verder en iedereen in het wooncoop-team zou direct zeggen: “Absoluut, Catty is een cadeau”. Behalve Catty zelf, zij is er helemaal niet mee akkoord dat we haar zo omschrijven. 

Maar een interne coördinator is zeker nodig. Het wooncoop-team is na 5 jaar goed uitgebreid en voor de volgende stap in de ontwikkeling is er nood aan iemand die de organisatie en interne teamwerking in goede banen leidt. 

Tijd dus om Catty aan jullie voor te stellen met een kort interview.

Catty verlinden Interne coördinator wooncoop Luierhoek

6 vragen voor Catty Verlinden

Catty, waarom vind jij wooncoop een fantastische organisatie?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik al enkele jaren stiekeme bewondering heb voor de wijze waarop wooncoop de vernieuwende visie op wonen in Vlaanderen uitbouwt. 

Ik ben een blije stadsbewoner en hou ervan dat alles met de fiets bereikbaar is. Maar ik zie ook dat het bijvoorbeeld voor onze opgroeiende kinderen niet evident gaat zijn met de stijgende vastgoedprijzen. Ik ben daarom gewoon heel blij dat wooncoop vanuit een sociale, duurzame en democratische visie mensen helpt om een plek te vinden op de vastgoedmarkt, Dat wooncoop daarbij werk maakt van een sociale vorm van samenleven binnen hun projecten, is een absolute meerwaarde. 

Wat zijn de belangrijkste dingen die we over jou moeten weten?

Ik denk heel graag na over menselijke interacties en relaties. Daarom waarschijnlijk dat ik graag een rol van coördinator opneem. Ik geloof ook graag dat het glas halfvol is. Ik hou me in om dat niet de hele dag te verkondigen :-), behalve dan bij 3 tieners bij ons thuis. Onze 3 kinderen zijn overigens echt de belangrijkste ‘dingen’ voor mij.

En wat mij heel na aan het hart ligt is dat ik vind dat we best zo ecologisch mogelijke keuzes maken. 

Wat heb jij in de voorbije 20 jaar gedaan waar je trots op bent?

Ik ben er trots op dat mijn professionele keuzes in de lijn liggen van datgene wat ik belangrijk vind: een sociale en duurzame maatschappij. Tot voor kort had ik een eigen zaak gespecialiseerd in wasbare luiers. Ik ben daar wel trots op, met name  dat ik in die 12 jaar mensen heb kunnen helpen om de afvalberg te verminderen. 

Catty verlinden Interne coördinator wooncoop Luierhoek
Catty in de Luierhoek, het bedrijf dat ze 12 jaar uitbaatte

Kan je eens beschrijven hoe je bij wooncoop bent terechtgekomen? En wat je rol is in het team? 

5 jaar geleden heb ik Lukas, Karel en Gerbrand (de oprichters van wooncoop) ontmoet in de werkplekken van de Startersfabriek. We hebben contact gehouden en toen ik hoorde dat ze een coördinator zochten dacht ik ‘that’s me’. Of dat hoopte ik althans. 

Mijn rol binnen wooncoop is de interne coördinatie van het team: mee ondersteunen dat we ons werk in team en als team goed kunnen opnemen. In de nabije toekomst neem ik ook de administratie voor mijn rekening. 

Wat is je droom voor jezelf? En wat is je droom voor wooncoop?

Voor mezelf en de mensen naast mij hoop ik vooral dat we optimistisch blijven en ons gevoel voor plezier niet verliezen. Ik hoop eveneens dat ik iets kan bijdragen aan een goed bestaan voor mensen.  Daarom hoop ik dat wooncoop kan groeien en mee een duurzame, eerlijke manier van wonen breed kan uitdragen naar de maatschappij en zo iets kan betekenen voor veel mensen.

Wat is een leuk weetje over Catty om mee af te sluiten?

Ik kan enorm vrolijk worden van ‘over the top’ muziek, zoals topnummers van Erasure voor wie het graag wil weten ;-). Dat plezier koester ik. En ik vind ook dat planten in het kantoor een absolute meerwaarde zijn.

Catty verlinden Interne coördinator wooncoop Luierhoek

Dankuwel voor dit mooie interview, Catty!

Zijn jullie er nu ook van overtuigd dat Catty een cadeau is? Verwelkom haar bij wooncoop met enkele lieve woorden naar catty@wooncoop.be