Header afbeelding

De verdubbeling-campagne van de Bellefleur is een succes

In juni 2022, na een korte maar krachtige campagne,  kon wooncoop 12 appartementen aankopen in de Bellefleurstraat. We hadden 68 investeerders die €1 miljoen euro bijeen brachten. We waren onder de indruk van het succes en we dachten: “Dit is eenmalig, dit lukt ons geen twee keer op één jaar tijd”.

Echter, 5 maand later, in november 2022 kregen we opeens de kans om de 12 appartementen ernaast ook aan te kopen. Hiervoor was het terug nodig dat we op korte tijd €1 miljoen euro bijeen brachten.

De gebouwen in de Bellefleur liggen naast elkaar en zijn volledig gelijk. We konden voor de verdubbeling dus zo goed als copy/paste doen. Of met andere woorden: met 25% extra ontwikkelingswerk had wooncoop 100% extra impact! De deadline was weer zeer strak en de som zeer hoog, niettegenstaande was dit een kans die we niet konden laten liggen. 

Wie niet waagt, niet wint! We zijn er dan ook ten volle voor gegaan.

De investeerders-oproep werd gelanceerd via een mail- en social media-campagne. Direct stonden vele coöperanten en sympathisanten op om zich mee achter deze uitdaging te scharen. Velen investeerden extra geld in wooncoop. Nog meer mensen hielpen mee om de boodschap te verspreiden en actief nieuwe potentiële investeerders aan te spreken! Onze harten werden warm van al dat engagement.

Wat ons onmogelijk leek, gebeurde gewoon: op 8 dagen tijd brachten jullie meer dan €1 miljoen euro bijeen! Of met andere woorden: de 12 appartementen van De Bellefleur worden er 24. 

Wij kunnen niet anders dan een diepe buiging maken en DANKJEWEL zeggen!

DANKJEWEL!

Het wooncoop-team

——

ps1: De renovatie start in 2023 om hier tegen begin 2024 een duurzaam woonproject van te maken. Ontdek de plannen via www.wooncoop.be/bellefleur!!

ps2: De eerste 12 woonunits zijn al ingenomen, maar je kan je zeker nog opgeven voor de volgende 12. Interesse? Vul dit formulier in.