Header afbeelding

Bloemen en Champagne

We mogen op het podium want we hebben een mooie overwinning behaald met wooncoop! We hebben namelijk het appartementsgebouw in de Bellefleurstraat in Gent kunnen kopen.

Het begon allemaal met een zeer zot plan naar aanleiding van een strakke deadline.

Op vrijdag 10 juni beslisten we dat we op 3 dagen tijd €1.000.000,- gingen proberen bijeen te krijgen. Zodat we een bod konden doen voor de aankoop van het Bellefleur-gebouw.

We achtten de kans zeer klein dat ons dat ging lukken, maar we dachten ook van: “Wie niet waagt, niet wint”. En dus gingen we er vol voor. 

wooncoop bellefleur collectief wonen nieuws bericht

De resultaten overtroffen onze stoutste dromen. Op enkele dagen tijd onderschreven meer dan 60 mensen de kapitaals-oproep en gingen we vlotjes over de €1.000.000,-

De buit was natuurlijk nog niet binnen, want ook andere organisaties konden bieden op dit pand. Maar op maandag 20 juni kregen we het verlossende en fantastische nieuws dat de Bellefleur van ons was! Een ware overwinning voor het coöperatief, collectief en duurzaam wonen.

Een dikke merci aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen: De nieuwe lening-gevers, de mensen die deze oproep mee hebben helpen verspreiden, en natuurlijk alle bestaande aandeelhouders en investeerders.

Het is wederom bewezen: Als we samenwerken dan kunnen we als burgers heel veel!

De volgende stappen

Het Bellefleur appartementsgebouw bestaat uit 12 woon-units met elk 2 slaapkamers. En die gaan we opknappen. 

Zoals je weet verkoopt wooncoop niet meer. Onder andere hierdoor gaan we de markt-speculatie tegen. Daarom maken we steeds écht duurzame keuzes voor de bouw en/of renovatie van onze panden.

Met veel wooncoop liefde gaan we dus dit pand renoveren en zo snel mogelijk beschikbaar stellen aan nieuwe bewoners, die dan aan een eerlijke prijs kunnen wonen!

Zet jezelf in de bloemetjes

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van wooncoop en BelleFleur, of heb je interesse om daar te gaan wonen? Schrijf je in de op de nieuwsbrief.

Voor de verdere ontwikkeling van dit project doen we in het najaar van 2022 zeker nog een kapitaaloproep. Wens je te investeren in dit Gentse project, klik dan op deze link.

Wil je wonen in de Bellefleur? Geef dan aan dat je geïnteresseerd bent door dit formulier in te vullen.