Bij wooncoop kan je achterban-investeerder worden. Dan ben je als coöperant specifiek verbonden aan een bewoner die dan een korting krijgt op zijn/haar maandelijkse kost. 

Dit systeem wordt vooral gebruikt door vrienden en familie van een bewoner. Het komt een beetje overeen met geld lenen aan iemand om een huis te kunnen kopen. Maar in plaats van een persoonlijk contract (of geen contract) is er een contract met wooncoop.  Vrienden en familie vinden het vaak veel gemakkelijker om zo geld te investeren. Zo kan je geld lenen aan de persoon die je liefhebt zonder dat de emotionele band in gevaar komt.

Het “investeren als achterban” zorgt ervoor dat de woning betaalbaarder wordt op 2 manieren:

Ten eerste draagt  de achterban-investering bij tot het halen van de financiële voorwaarden voor de bewoner om in een project te stappen (zoals je als weet is er 1/6e van het kapitaal nodig om in te stappen). En ten tweede zorgt de achterban ook voor een lagere maandlast. Afhankelijk van de keuze van je achterban voor rendement of niet, krijgt de bewoner 1% of 2,32% korting op het geïnvesteerde bedrag. Als de totale achterban bijvoorbeeld €100.000 geïnvesteerd heeft, krijgt de bewoner €1000/jaar of €2320/jaar korting op de woonkost. 

Achterban-investeerders zijn C-aandeelhouders. Lees er meer over via www.wooncoop.be/achterban

Vond je deze FAQ nuttig?
Thumbs Up Icon 4
Thumbs Down Icon 0