Header afbeelding
< Alle evenementen
Infosessie coöperatief wonen Hove Kievietslaan wooncoop

Infosessie – Coöperatief wonen in de Kievietslaan, Hove (Di 24 Jan)

Infosessie coöperatief wonen Hove Kievietslaan wooncoop

Binnenkort kan je coöperatief wonen in de Vogeltjeswijk in Hove.

Sinds vele jaren voorziet het OCMW sociale woningen in de Kievietslaan, gelegen in de aangename, groene Vogeltjeswijk van Hove. Vandaag zijn deze woningen echter aan vervanging toe. Hove trok hiervoor resoluut de kaart van het coöperatieve woonmodel als hefboom om betaalbaar en flexibel wonen aan te bieden op maat van de woonnood.  

Coöperatief wonen is iets tussen huren en kopen in. Bewoners investeren in aandelen in de wooncoöperatie, en de wooncoöperatie investeert in woonprojecten. Hierdoor worden de bewoners mee eigenaar van die woonprojecten.

Het gemeentebestuur vond in wooncoop de partner om het woonproject in Hove te realiseren. 9 en 13 wooneenheden zullen in twee fases gebouwd worden. 

wooncoop lichtte begin dit jaar haar aanpak, werkwijze en eerste volumestudie met schetsontwerp toe aan kandidaat-bewoners en buren.  Ondertussen is het definitief ontwerp klaar en werd de vergunningsaanvraag ingediend.

Op dinsdag 24 januari nodigt wooncoop buren en kandidaat-bewoners opnieuw uit.  OM/AR architecten lichten het ontwerp toe,  duidt hoe dit ontwerp aansluit op privacy noden van de buren, en zij beantwoorden graag jullie vragen.  wooncoop legt uit hoe je als kandidaat-bewoner kan aanmelden.

Bereikbaarheid: Op 10 min. wandelafstand van het station van Hove

Het evenement is afgelopen.

Datum

di 24 jan 2023
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Locatie

Zaal Da Capo
Lintsesteenweg 1, 2540 Hove

Organisator

wooncoop
Telefoon
09 296 44 54
Email
info@wooncoop.be
Website
https://www.wooncoop.be
QR code
Powered by Modern Events Calendar

Reacties zijn gesloten.