Header afbeelding

Laat je informeren door de stemwijzer van de Gentse Wooncoalitie

De Gentse wooncoalitie heeft naar aanleiding van de verkiezingen van 9 juni een kieswijzer gemaakt onder het motto: Met je stem schrijf je mee aan het woonbeleid. Vind jij betaalbaar en sociaal wonen belangrijk? Dan kan deze stemwijzer van pas komen.

Met de stemwijzer informeert de Wooncoalitie jou graag over de standpunten van de verschillende partijen rond betaalbaar wonen. De uitkomst van de verkiezingen op 9 juni zal namelijk een grote invloed hebben op het woonbeleid.

Wat zeggen de partijen over sociale huisvesting? Wat zeggen ze met betrekking tot controles op discriminatie en op de kwaliteit van woningen? Moet er ingezet worden op woonzekerheid door betere contracten? Hoe kan de huurprijs en de kwaliteit van de woning in evenwicht gebracht worden? Wat zeggen de verschillende partijen over oplossingen voor dak-en-thuisloosheid, ondersteuning in energie- en klimaatrenovaties en natuurlijk: wat zeggen ze over alternatieve woonvormen?

Belangrijk om te weten is dat de partijen zelf de standpunten hebben ingevuld. Tevens hebben ze bij elke stelling ook toelichting gegeven over hun standpunt. Op de website van de Gentse Wooncoalitie kan je lezen wat de partijen specifiek zeggen over elk standpunt.

Ga naar www.gentsewooncoalitie.be en stem geïnformeerd.

PS: De Gentse Wooncoalitie is een samenwerking van 50 organisaties die wonen meer betaalbaar willen maken. Wooncoop is trots om deel uit te maken van deze  coalitie met volgende partners: 

Gent Samen Solidair: De Rode Lotus, Een Hart Voor Vluchtelingen, Sociaal 9050, Erigent, Hand in Hand, Woongift Gent, De Sloep,  Kras vzw: Baby Nest, Koninklijke Dekenij Bloemekenswijk, De Sluis – Onze Thuis, De Fontein, De Helpende Hand, De Tinten, Dienst-Centrum Gent Noord, Geraarke, Huize Nieuwpoort, Open Plaats, Sint Antoniuskring, Toontje, SIVI, Welzijnsschakel De Borluut, Welzijnsschakel Drongen – Mariakerke, Welzijnsschakel Kans, Werkgroep Vluchtelingen, ZoRa, Gents Collectief Tegen Armoede: de Zuidpoort, SIVI, Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen, Saamo Gent, CAW Oost-Vlaanderen, Orbit, Thope vzw, Straathoekwerk Gent, Dienst outreachend werk Gent,  Volksraad, Huurdersbond, Jong vzw, ABVV, ACV, Hart Boven Hard, De partners van geWOONdoen: Community Land Trust Gent, Endeavour, Labland, Samenhuizen Gent, Het Pandschap, Domus Mundi, Pandfonds en Pandemisten, Stappen, Wooncoop, Nest Woonrecht, Gents Milieufront en De Woonzaak.