Header afbeelding
Gent, Oost-Vlaanderen
Cohousing, 1 wooncoop unit units
Ontwikkeling

BIOTOPE WOONUNIT VOOR VLUCHTELINGENGEZIN

Tegen het najaar van 2020 gaan 19 gezinnen in de BioTope samenhuizen. Dit vormt een onderdeel van een grootschalig cohousing project op de Bijgaardenhof, vlakbij Dampoort. BioTope is een groot cohousing project met een extraatje: er is plaats voor een vluchtelingengezin met kinderen. Daarnaast zullen er grote, kleine, jonge en minder jonge gezinnen hun intrek nemen in de woonunits. Wooncoop helpt dit mogelijk te maken: Cohousing BioTope investeert met haar achterban 140 000 euro in wooncoop. Dit laat wooncoop toe de woning aan te kopen en te verhuren aan een vluchtelingengezin met kinderen tegen een  lagere huurprijs. Een uitgebreide beschrijving en informatie over dit totaalproject kan je ook vinden op hun eigen website.

BESCHRIJVING PROJECT

Voor de cohousinggroep is het niet mogelijk om dit budget volledig uit eigen middelen op tafel te leggen. De bewoners zorgden reeds voor € 40.000, ons doel is om € 100.000 via aandeelhouders op te halen.
Door wooncoop-aandelen te kopen met BioTope-kenmerk, financier je mee de bouw van deze vluchtelingenunit én zorg je er mee voor dat de huurprijs fair is en blijft. Via deze link kan je aandelen kopen en dit project mee waarmaken.