Header afbeelding

Biotope woonunit voor gezin op de vlucht

De Biotope in Gent is op dit moment (2022) het grootste co-housing project van Vlaanderen. Er wonen 60 gezinnen in 3 gebouwen met veel collectieve ruimte en zelfs een wijkgezondheidscentrum. Sinds 2018 werkt wooncoop samen met deze groep mensen om 1 woning te voorzien voor een vluchtelingengezin.

In 2018 deden we een succesvolle kapitaal-oproep van €140.000,- om dit mogelijk te maken. In 2019 startte de bouw en begin 2022 was de BioTope dan volledig klaar voor bewoning. We zijn dan ook trots om te mogen zeggen dat het 3-slaapkamer-appartement van wooncoop sinds 1 juli 2022 bewoond wordt door een Soedanees vluchtelingen-gezin.

Dit was enkel mogelijk dankzij de vele investeerders, de bewoners van de BioTope en enkele lokale vluchtelingenorganisaties. Samen maken we een verschil voor een gezin in nood. Meer van dat!

De Biotope werd gebouwd in samenwerking met architectenbureau Bogdan & Van Broeck. Een  uitgebreide beschrijving en meer informatie over dit project kan je ook vinden op de BioTope website.

Ethisch investeren

De bewoners van de BioTope zorgden voor € 40.000, wooncoop haalde € 100.000 op via aandeelhouders. 

Door wooncoop-aandelen te kopen met BioTope-kenmerk, en door afstand te doen van hun rendement, financieerden deze mensen mee de bouw van deze woonunit, en kunnen we deze nu verhuren aan het vluchtelingengezin tegen een lagere huurprijs.

Vind je dit een top-project en wil je iets gelijkaardig ondersteunen? Via deze link kan je investeren in projecten zoals De BioTope!

lokaal investeren met impact

Maak dit woonproject mee mogelijk
door te investeren in wooncoop

3 zomers genieten?

Nieuwe mogelijkheden
om te investeren