Header afbeelding

Twee woningen beschikbaar in 2023

In de zomer van 2023 komen twee woningen vrij in cohousing Eikenberg (Brugge).

Woning 1 heeft 1 slaapkamer en is beschikbaar vanaf 1 juni 2023. Toegang via lift mogelijk. 
Woning 2 is een ruime gezinswoning met 4 slaapkamers, een grote hobby- of speelruimte en een dakterras. Deze is beschikbaar vanaf 1 juli 2023. Geen lift.
 
Heb je interesse om te wonen in cohousing Eikenberg in Brugge, contacteer dan bewonerscoach Gerbrand Nootens via Gerbrand@wooncoop.be
Cohousing Eikenberg wooncoop

Cohousing Eikenberg

Eikenberg is een woongemeenschap die zich baseert op de filosofie en de grondbeginselen van cohousing, ecologisch bouwen en het versterken van de gemeenschap.

Eikenberg is een sociaalinclusieve en ecologische woongemeenschap met 18 wooneenheden in de groene rand van Brugge (6 gezinswoningen en 12 appartementen, verdeeld over 4 blokken rond een centraal plein). Daarvan zijn er 12 eigenaren-bewoners en 6 huurwoningen, waarvan 3 via wooncoop. De totale oppervlakte bedraagt 4.018m² + een aanpalend bosje van 1.200m².

De woningen zijn compact en passief gebouwd en hebben zonnepanelen en een warmtepomp, waarvan 7 ook een geothermische diepteboring. Eikenberg maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen.

Naast de privéwoningen beschikken ze ook over een groot gemeenschappelijk paviljoen. Het omvat enkele multifunctionele zaaltjes, een keuken, twee logeerkamers met badkamer en een hobbyruimte. Daarnaast zijn er nog een aantal gemeenschappelijke voorzieningen: een wasplaats, een grote kelder, een atelier en meerdere fietsenbergingen.

Dit project werd mede gerealiseerd door EA+ Ecologisch Architectenbureau.

Cohousing eikenberg Brugge wooncoop

De bewoners van Eikenberg stimuleren elkaar om ecologisch en sociaalinclusief te leven, ze stappen en trappen en proberen de auto zo weinig mogelijk te gebruiken. Er is maximale opvang en hemelwater wordt zoveel mogelijk gebruikt.

De bewoners (25) zijn een mix van gezinnen met jonge kinderen (13), alleenstaanden en koppels, tussen 0 en 73 jaar oud.

Voor dit cohousing project kocht wooncoop drie woningen aan op vraag van de toekomstige bewoners. De bouw van het project startte in 2018 en duurde tot 2020.

Een uitgebreide beschrijving en informatie over dit cohousingproject kan je ook vinden op hun eigen website.

Cohousing Eikenberg Groepsfoto juni 2020 Brugge wooncoop

Word lokale impact-investeerder

Grijp de kans om je spaarcenten te laten werken
voor een lokaal & duurzaam woonproject