EIKENBERG

Fase
Bouw

Oplevering
2020

Aantal units
3

Gezocht
Investeerders

REGIO: SINT-KRUIS (BRUGGE)

In het voorjaar van 2018 kocht wooncoop drie appartementen aan in het cohousing project Eikenberg in Sint-Kruis, deelgemeente van Brugge.

Voor dit cohousing project kocht wooncoop drie woningen aan op vraag van de toekomstige bewoners. Ook in samenspraak met hen legden we onszelf hoge ambities op vlak van ecologisch bouwen en inclusief wonen. In de 18 woonunits zullen zowel gezinnen, alleenstaanden en mensen met een zorgvraag wonen. Elke privéwoning heeft alle voorzieningen en een eigen tuintje of terras /balkon. Daarnaast delen de bewoners een grote tuin met bos, een gemeenschappelijk paviljoen (met logeerkamers), een wasplaats, een atelier en fietsbergingen.

De aankoop van de appartementen was volledig vraaggedreven. De toekomstige bewoners zijn reeds lang in het project betrokken, hebben het project mee gedefinieerd en willen graag wonen in het wooncoop model.  Zowel de bewoners als hun achterban investeren in wooncoop. De bouw van het project start in 2018 en duurt tot 2020.

Een uitgebreide beschrijving en informatie over dit cohousingproject kan je ook vinden op hun eigen website.

INVESTEREN IN DIT PROJECT

Door te investeren in Cohousing Eikenberg steun je een duurzame en inclusieve vorm van wonen. Je geeft ermee steun aan dit en andere sociale woonprojecten die wooncoop (mee) financiert.

Al vanaf 250 euro kan je aandelen kopen om dit project mee mogelijk te maken.

Als sympathisant van Eikenberg kan jij ook je steentje bijdragen door te investeren in wooncoop: door wooncoop-aandelen te kopen, financier je mee aan de bouw van de drie betaalbare huurwoningen en maak je deel uit van ons boeiende en vernieuwende project.

ZELF EEN PROJECT STARTEN

Zelf een cohousing-project zoals cohousing Eikenberg starten? Dat kan samen met wooncoop. Wij begeleiden en ondersteunen je graag binnen de ontwikkeling. Neem contact op met jeroen@wooncoop.be.