AANDELEN

Waarom investeren in wooncoop?

wooncoop timmert sinds een jaar aan coöperatief wonen in Vlaanderen. Met succes! 7 projecten, nu al 27 en binnenkort 70 bewoners bewijzen dat ons systeem werkt. Na Gent, Brugge en Adegem breiden we op korte termijn uit naar Antwerpen, Brussel en andere centrumsteden.
Maak goed wonen mogelijk

Goed wonen wordt steeds moeilijker. wooncoop investeert in betaalbare, kwalitatieve huurwoningen in een stedelijke omgeving. De coöperatie koopt gronden en panden, bewoners kopen aandelen. Zo worden ze mede-eigenaar en huren ze van zichzelf. wooncoop geeft bewoners levenslang woonrecht, hecht veel belang aan inspraak en staat in voor het beheer en onderhoud van woningen op een kwalitatieve en duurzame manier. Geloof je ook in zorgeloos, kwaliteitsvol en coöperatief wonen?  Bouw dan met ons mee aan een eerlijke woontoekomst.

Duurzaam beleggen

Beleggen in wooncoop is meer dan een financieel rendement alleen: je spaarcenten worden gebruikt voor lokale projecten. Bovendien participeer je in het bedrijf waar je je geld in stopt. Je belegt in een coöperatie waar faire economie, transparantie, en inzage voorop staan. wooncoop ziet wonen als een recht, geen financieel product. Beleggen in wooncoop betekent meebouwen aan een toekomst waarin coöperatief wonen, naast kopen en huren, een vaste waarde wordt op de woningmarkt.

 

217

Investeerders

7

Projecten

27

Bewoners

3

Steden

Wie kan meebouwen?

Je kunt wooncoop al steunen vanaf €250
Believer

Ja ik sta achter wooncooop. Fijn dat er een cooperatie is die bezig is met nieuwe woonvormen, iets anders dan huren en kopen. Doe zo voort! Ik koop een aandeel als steun.

Bouwer

Ja ik geloof in wooncoop, heb wat spaarcenten en wil die ook laten gebruiken om zo wooncoop projecten te kunnen mee realiseren.

Bewoner

Later wil ik misschien wonen in een wooncoop project, nu koop ik al aandelen om zo te sparen voor mezelf en wooncoop kansen te geven mijn droomplek mee te realiseren.

Wat heeft wooncoop al gerealiseerd?

Een greep uit onze projecten

Investeren in wooncoop

De belangrijkste zaken op een rijtje
Prijs

Een wooncoop aandeel kost €250 en staat steeds op naam.

Aantal

Je kan een onbeperkt aantal aankopen aankopen. De coöperatie kan in totaal voor een maximum van € 5.000.000 ophalen bij de C-aandeelhouders voor de periode van 22/10/18 tot 21/10/19

Uitstappen

Uitstappen gebeurt aan nominale waarde : €250 blijft €250. Je kunt jaarlijks voor een deel van je aandelen of het volledige bedrag uitstappen. Dit door ons dit te laten weten via aandelen@wooncoop.be de eerste zes maanden van het kalenderjaar.

Dividend

We willen aandeelhouders vergoeden voor hun financiële inbreng. Vandaag berekenen we alles zo om er voor te zorgen dat we 2% kunnen uitkeren, maar het is een beslissing van de Algemene Vergadering om dit effectief toe te passen of niet, of een ander percentage. Als erkende coöperatie is het bepaald dat we niet hoger gaan dan 6% dividend.

Roerende Voorheffing

Iedere aandeelhouder kan tot € 640 dividend ontvangen zonder hierop roerende voorheffing (30% op het ontvangen dividend) te moeten betalen. De grens van € 640 is op een totaal van jouw aandelen, dus zowel bij wooncoop, andere coöperaties of aandelen bij andere vennootschapsvormen. De roerende voorheffing kan gerecupereerd worden via de persoonlijke belastingaangifte.

Risico

We doen er natuurlijk alles aan om te voorkomen dat het fout gaat. Daarom nemen we van bij de start deze basisregels in acht:

1. we investeren pas in een volgende project als er ook de eigen inbreng is van minimaal 1/3

2. vóór de aankoop van een pand/grond of investering hebben we dit voorbereid door gesprekken met bank/schatter/architect-ingenieur

3. elke pand op zich moet economisch kloppen, zo vermijden we dat er een sneeuwbal effect zou zijn

4. operationele uitgaven van de cvba (kantoor, communicatie, boekhouding, verzekering, loon, …. ) worden pas gemaakt als hiervoor ook het werkingsgeld beschikbaar is (tering naar de nering)

5. de aandeelhouders zelf zijn maximaal verantwoordelijk voor het eigen ingebrachte geld

Overtuigd?

Sluit je aan bij onze snel groeiende beweging en bouw mee aan wooncoop.
Aandeelhouder in 4 stappen
Stap 1

Je schrijft je in via onze website.

Je geeft je contactgegevens, je gewenste aandelen, en je gewenste betaalwijze door.

(Liever analoog? Klik dan hier voor de pdf)

Stap 2
Je betaalt je wooncoop aandelen via overschrijving, of online.
Stap 3

Wij gaan aan de slag met je aanvraag, en sturen je per mail (of indien gewenst per post) je certificaat op.

Stap 4

Vanaf nu ben je officieel wooncoop aandeelhouder! Je bent welkom op onze algemene ledenvergadering, bewonersoverleggen, en thematische werkgroepen. En natuurlijk staat onze deur/telefoon/email box altijd open voor jouw feedback.

Meer informatie?

We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden