Header afbeelding

De Paterssite, een toplocatie in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas kan je binnenkort ontzorgd wonen in een duurzaam woonproject op een rustige toplocatie: De Paterssite.

wooncoop is sinds de zomer van 2022 officieel eigenaar van de Paterssite in het centrum van Sint-Niklaas. Begin 2023 startte de bouw en als alles volgens plan verloopt kunnen de eerste bewoners begin 2025 hun intrek nemen in deze toplocatie.

Tijd om eens goed uit te leggen wat er zo speciaal is aan de Paterssite. 

Paterssite Sint Niklaas wooncoop coöperatief wonen toplocatie

Een rustige toplocatie

De Paterssite is gelegen op 5 minuten van het centrum van Sint-Niklaas. Op wandelafstand vind je het station, vele winkels en mogelijkheden voor ontspannende activiteiten:. De Paterssite is ook gelegen temidden van de bruisende Elisabethwijk met een zeer actieve buurtwerking. Bovendien is de aanleg van de nieuwe fietsbrug over de ring klaar tegen de verhuis naar dit ideaal gelegen woonproject. 

Je leest het: er zijn hier vele mogelijkheden en toch is het erg rustig wonen dankzij het behoud van het oude ommuurde kloosterhof. Je zal hier dus volop kunnen genieten van de stilte op je terras met zicht de groene tuin.

Ecologisch Duurzaam

Dit woonproject wordt gebouwd volgens de BEN-principes (Bijna Energie-neutraal). De weinige energie die je zal gebruiken komt uit duurzame energiebronnen. Er zijn zonnepanelen op het dak, warmtepompen, collectieve regenwaterrecuperatie en er komt zonwerend glas.

Er worden 4 parkeerplaatsen voorzien voor deelwagens, met daarnaast ruime fietsenstallingen voor 51 fietsen en 8 bakfietsen.

Didier Hueygens quote wooncoop sint-niklaas paterssite coöperatief wonen

Coöperatief wonen = Ontzorgd wonen

Op de Paterssite kan je wonen via de coöperatie wooncoop. Als bewoner-coöperant ben je mede-eigenaar van de coöperatieve vennootschap, terwijl de coöperatie verantwoordelijk is over het woonproject. Zo huur je bij jezelf en word je ontzorgd van alle administratieve, financiële en bouwtechnische zaken die horen bij het eigenaarsschap.

Zin om hier te wonen om te wonen? Kom dan naar één van de infosessies op 18, 20 of 26 april. Schrijf je in via onderstaand formulier

3 zomers genieten?

Nieuwe mogelijkheden
om te investeren