Header afbeelding

Hoogdag van de wooncoop-democratie

Het is weer zo ver. De jaarlijkse hoogdag van het democratisch beheren van ons bedrijf: De Algemene Vergadering (AV). Deze gaat door op 23 april 2022 in Syntra Berchem!

De bestaansreden van wooncoop is om de huizenmarkt eerlijker te maken door samen te werken. Daarom kozen we enkele jaren geleden resoluut voor een coöperatieve vennootschap. En dat om 2 redenen:

  1. Het verkleinen van de kloof tussen arm en rijk: Iedereen met min. €250,- kan via wooncoop meegenieten van de voordelen van investeren in vastgoed.
  2. Power to more people: Als aandeelhouder in een coöperatieve vennootschap (ook wel “coöperant” genoemd) heb je inspraak op het beheer van dat vastgoed.

De inspraak gebeurd bij wooncoop op verschillende manieren, maar de belangrijkste dag van het jaar is zeker die van de Algemene Vergadering (ben je aandeelhouder, schrijf je dan in via deze link). 

Educatie is democratie

We zijn nog geen 5 jaar verder, en we hebben met meer dan 1100 aandeelhouders al €19.500.000,- bijeen gekregen. Die gebruiken we om vastgoed op een eerlijke manier te beheren. Meer nog, met de projecten die nog in de pijplijn zitten komt daar binnenkort zelfs nog een lap bij! 

Als het over zoveel geld gaat, is het natuurlijk belangrijk dat iedereen begrijpt wat er aan het gebeuren is. Daarom organiseert het wooncoop-team ook 6 online vormingen voor coöperanten. Zo heeft iedereen de kans om te leren wat we bedoelen als het gaat over de jaarrekening, of over de waardering van aandelen. Educatie is ook een belangrijk onderdeel van democratie!

De grote gelijkmaker

Hoewel dat de kritiek op social media ons doet geloven dat het wijde web ons minder verbonden doet voelen, zijn wij ervan overtuigd dat internet een tool is die ons wel dichter bij elkaar kan brengen. Vlaanderen is niet groot, maar het is toch een drempel om vanuit West-Vlaanderen naar Antwerpen te rijden om een AV mee te volgen. Daarom kan elke coöperant nu ook de Algemene Vergadering online meevolgen, evenals ervoor stemmen!

Het wooncoop team is enorm geëngageerd om van de wereld een betere plek te maken door vastgoed samen slim en eerlijk te beheren. Wij hopen dan ook dat we jou binnenkort gaan mogen verwelkomen op de Algemene Vergadering, oftewel: De hoogdag van de wooncoop-democratie!

PS:

Ben je helemaal overtuigd van het belang van de Algemene Vergadering als democratisch middel om de maatschappij eerlijker en gezonder te maken, maar ben je nog geen wooncoop-aandeelhouder? Breng hier dan snel verandering in via deze link. Je kan nog tot 5 dagen voor de Algemene Vergadering aandeelhouder worden, en er dan aan deelnemen.

algemene vergadering wooncoop europees parlement coöperatief wonen