Header afbeelding

Liesbeth Van Gorp, de nieuwe projectleider bij wooncoop

Bij wooncoop is recentelijk Liesbeth Van Gorp gestart als projectleider. Met haar halftijdse aanwezigheid versterkt ze het team op vlak van bouwen, renoveren en beheren van diverse wooncoop-projecten. Tijd om  kennis te maken met Liesbeth!

Liesbeth, kan je je jezelf kort voorstellen?

Jazeker. Ik ben een geboren en getogen Kempenaar, en kan wel wat clichés daarover afvinken. Ik hou van de stille Kempen en ik zie mezelf als harde werker want ik ben afkomstig uit een typische boerenfamilie. Als mama van 2, balanceer ik tussen mijn eigen dromen najagen en ten dienste staan van mijn gezin.

Naast de gebouwde wereld, trekt ook de onbebouwde wereld sterk aan mij. Je vindt me dan ook regelmatig terug in de natuur. Als herboriste hou ik me bezig met het naar boven halen van verloren gegane natuurlijke intelligentie en wil ik dat meer mensen zich opnieuw bewust worden van de kracht van planten voor ons welzijn. Dat doe ik onder de noemer Stuyfkruyd.

Liesbeth Van Gorp wooncoop projectleider

Welke waarden en overtuigingen drijven jou?

In mijn professionele en persoonlijke leven word ik gedreven door een diepgeworteld verlangen naar eenvoud en authenticiteit, wat zich vertaalt in mijn streven naar een puur en zuiver leven. Ik hecht veel waarde aan het belang van gemeenschap en geloof sterk in de kracht van natuurlijke intelligentie. Daarnaast ben ik gepassioneerd over het bevorderen van systemische veranderingen die een positieve impact hebben op onze samenleving.

Wat zijn je grote levensdromen?

Mijn grote levensdromen zijn door de jaren heen geëvolueerd. Toen ik 10 jaar oud was, wilde ik net als mijn grootmoeder boerin worden. Op mijn 20ste droomde ik van financiële welvaart en het ontdekken van de wereld. Nu, op dit punt in mijn leven, is mijn droom om te wonen in een warme, zorgzame community waar we zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie, voedsel en medicijnen.

Liesbeth Van Gorp wooncoop projectleider

Hoe zag jouw carrière er tot nu toe uit?

Ik werkte jarenlang als projectcoördinator bij verschillende organisaties en bouwde meer dan 15 jaar ervaring op. Ik hield daarbij een focus op ‘bouwen aan de gemeenschap’, wat voor mij een andere inslag is dan het louter realiseren van vastgoed. Met die insteek stond ik aan de wieg van zeer uiteenlopende projecten bij al even uiteenlopende bedrijven: 4 fonteinen in Vilvoorde (Matexi), Brouwerij De Ridder in Deurne (Stadsmakersfonds & Miss Miyagi), De Boomgaard in Kessel-Lo (Livez) en de herontwikkeling van de sociale woningen in de Wilgenstraat en op de Rozemaai in Antwerpen (Woonhaven).

Een van mijn meest gedenkwaardige momenten in mijn carrière tot nu toe was mijn betrokkenheid bij de aankoop van het project 4 Fonteinen in Vilvoorde. Ik leerde veel van de begeleiding van Adel Yahia, vooral zijn no-nonsense benadering. Deze ervaring was een belangrijke mijlpaal voor mijn professionele ontwikkeling.

Wat trok je aan tot wooncoop?

Ik wil me inzetten voor wooncoop omdat ik geloof dat coöperatief wonen een waardevol economisch alternatief kan zijn op onze huidige woningmarkt. Ik zie het als een noodzakelijke verrijking naast bestaande klassieke modellen, waar heel wat burgers onbewust naar op zoek zijn en wel bij zouden varen.  The time is now. 

Wil je Liesbeth verwelkomen?

Stuur haar een mailtje via Liesbeth@wooncoop.be