Header afbeelding

Zjef De nieuwe communicatie wizard

Een wilde dromer, kritisch onderzoeker en actief ondernemer.

– Door Chiara Nicque –

Zjef van Acker wooncoop communicatie

Sinds een begin Maart 2022 voedt Zjef Van Acker de wooncoop sociale media, website, nieuwsbrief en alle andere communicatie. Hij versterkt het wooncoop-team om wooncoop nog wijder bekend te maken. Het mooie is dat Zjef al van bij de start een supporter is van wooncoop. Hij was één van de eerste aandeelhouders. 

We zijn daarom extra blij dat we zijn talent kunnen inzetten bij wooncoop. Hoog tijd dus om kennis te maken met deze enthousiaste pionier! 

Zjef Van Acker Pad en Stoel Antwerpen stadslandbouw paddenstoelen

Zjef is van opleiding biowetenschapper en heeft 9 jaar ervaring opgedaan in stadslandbouw. Misschien ken je Zjef al van zijn voormalige onderneming Pad & Stoel? Daar kweekte hij paddenstoelen in de stad Antwerpen en verkocht ze lokaal. 

Zjef weet ook als geen ander hoeveel impact woorden hebben! Misschien luisterde je al naar zijn podcast genaamd I ask Therefore I am waarin hij vanuit de filosofische fundamenten van de maatschappij op zoek gaat naar oplossingen voor specifieke problemen. Of mogelijks kwam je hem al tegen in een bokszaal of aan de bouldermuur in Gent. 

Wat hem naar wooncoop trok? Van de maatschappij een betere, duurzame plek maken is wat Zjef drijft. Coöperaties ziet hij als een oplossing voor de fundamentele nood aan terug leren samenwerken en elkaar vertrouwen. Over wooncoop is hij extra enthousiast omdat we een basisnood van elke mens op een duurzame manier willen invullen. Een betere samenleving begint bij de fundamenten waarop het gebouwd is!

Zijn grootste droom? Van de KBC-toren in Gent een verticaal circulair dorp maken met onder meer stadslandbouw, sportzalen, restaurants, winkels, werkplekken én natuurlijk: wonen. En een iets kleinere droom: Elk wooncoop-pand voorzien van groendaken, of beter nog: daktuinen! 

IATIA Benefits of Urban Farming. I ask therefore I am. Zjef Van Acker

Nog een leuk weetje: Zjef heeft een Duolingo streak van +555 dagen voor het leren van de Chinese taal! Binnenkort dus wooncoop verspreid tot in China! 😉

Wil jij ook ambassadeur van wooncoop zijn, wilde ideeën uitwisselen met Zjef of hem verwelkomen? Bereik hem via zjef@wooncoop.be!