Header afbeelding

Na een grondige renovatie die ongeveer een jaar duurde, kunnen binnenkort de eerste bewoners in de Bellefleur trekken, een Gentse cohousing (light) met 24 appartementen. Tijd om enkele bewoners te leren kennen.

Ontmoet Chaïm en Lauren

Hej, wij zijn Chaïm en Lauren, trotse Bellefleurs!

Chaïm werkt al even voor energiecoöperatie DuCoop (actief in De Nieuwe Dokken in Gent) en Lauren werkt sinds kort voor de Rode Antraciet, waar ze activiteiten rond sport en cultuur organiseert voor mensen in detentie in Brugge en Kortrijk. In onze vrije tijd spelen we vooral graag gezelschapsspelletjes, spreken we af met familie en vrienden of genieten we van een gezellige avond met een film.

Toen we in november 2022 in de wooncoop-nieuwsbrief over het project in de Bellefleurstraat lazen, waren we meteen geïnteresseerd. Het was stilaan tijd om van Zweden terug naar België te verhuizen en de timing kwam ons perfect uit. 

Chaïm en Lauren bewoners Bellefleur Gent wooncoop coöperatief wonen

We hielden de coöperatie al even in de gaten omdat we erg fan zijn van alles waar wooncoop voor staat: betaalbaar wonen en een coöperatieve geest die ook in elk afzonderlijk project centraal staat

Sinds mei 2023 komen we als bewonersgroep, voorlopig nog onder begeleiding van wooncoop, elke maand samen. We bespreken de voortgang van het project, maar ook – en vooral – hoe we het leven in de Bellefleurstraat zien: hoe maken we samen beslissingen? Welke inrichting willen we voor de gemeenschappelijke ruimtes? Wie wil bijdragen aan de werkgroep rond de fietsenstalling? Deze ontmoetingen zorgen ervoor dat we nog meer uitkijken naar de verhuis naar ons toekomstige stekje

Groeten,

Chaïm en Lauren

PS: Wil je ook een trotse Bellefleur worden zoals Chaïm en Lauren, neem dan zeker een kijkje op de Bellefleur projectpagina.

Chaïm en Lauren bewoners Bellefleur Gent wooncoop coöperatief wonen